17.mai-feiring på Finse

Vi skulle for første gang ha en nybegynnertur til Finse. Og med nybegynnere mener vi; "Er litt usikker på hvordan det er å telte vinterstid". Kort oppsummert - alle bestod, også de som var langt fra nybegynnere.

Vi ankom Finse fredag kveld, etter en fin togtur på speiding etter snøen. Seks fra øst og to fra vest. På Finse var det snø, selv om den ved stasjonen hadde en litt mørk farge. Alle åtte la i vei innover. Noen på glattere ski enn andre. Upps!. Vi gikk en god halvtime, bort fra det tetteste teltområdet, i håp om å kanskje få et fin plass for oss selv.

Første leksjon startet i det vi bestemte oss for leirplass. Her skulle det settes opp telt, lages kuldegrop, bygges do og designe sittegrop. Alle tok spadene fatt, og vi fikk lagd oss en skikkelig fin leirplass. De som ikke hadde fått med seg snøplugger måtte finne andre løsninger. Når vi er over tregrensa, er det lettere å finne stein enn kvist. Godt at det ikke var 1,5 meter snø overalt. Sola gikk etterhvert ned, og vi kunne starte med kveldmaten, i halvmørke. En potetmosblanding med litt strandamør falt i smak.

17.mai startet med regn og våte telt. Vi kom oss avgårde som seg hør og bør, en halvtime etter oppmøtetidspunkt. Slett ikke uvanlig. Appelsinhytta og bakkene opp til Jøtulhytta ble forsert med flagget til topps, sammen med andre normenn som hadde tatt på seg vanlig bunad, eller skibunad. Enkelte hadde virkelig pyntet seg. Vi ankomm toppen akkurat i tide til å forstå at det planlagte arrangementet var avlyst på grunn av vind og snøvær. Det var likevel noen som fant tonen, og sang noen obligatoriske sanger.

På vei ned lettet skydekket, og sikten nedover var fantastisk. Ankomsten nede på breen før Appelsinhytta var fantastisk. Vi ankom leiren og hadde mye god mat som skulle fortæres. Vi hadde god tid til å skifte og slappe av, før maten og dessert skulle fortæres. Dagen ble avsluttet med obligatorisk nasjonalsang på nærmeste knaus. Etterpå kunne man velge i aktivitetene; en minitopptur, ta hoppebilde, eller være sosial i kokegropa. Vi havna i gropa alle samme til slutt.

Hvis 17.mai var fin, var 18.mai enda finere. En rolig frokost med 16 speilegg og 4 pakker bacon, gikk ned på høykant. Vestlandsfolket skulle ta et tidlig tog, mens resten tok seg en 2 timers rolig rundtur opp mot blåisen. Sol fra skyfri himmel gjorde det problematisk å få med seg alt tøyet, som man ikke lenger ville ha på kroppen. Høye viker og bare mager, fikk smake på skikkelig vårsol. Nedpakking av siste teltet og retur til FInse stasjon gjenstod til slutt. Vi hadde hatt en vellykket tur, der noen fikk mersmak på vinterteltlivet. Jeg er sikker på at fjellheimen ved Finse gjerne tar i mot oss på nytt, og det virket som om mange kunne tenke seg det. Kanskje det da blir med Jøtulrunden på programmet?

Hilsen to fornøyde turledere.
Rigmor og Tarjei

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar