17.-maitur til Finse (Finsepinse) 16.-19. mai 2013

16.-19. mai var 14 menesker samla til sol, tåke, fellesskap, ski, snø, og flagg. Rett ved perrongen på Norges høyesteliggende jernbanestasjon.

14 glade tråkkere gikk av forskjellige tog på Finse 16. mai og campet i et passende hus 50 meter fra stasjonen til stor glede for visse tog-elskere på turen. Det skulle vise seg å være bra å være nær toget av flere grunner. En gjenglemt sekk med smør og sjokolade kjørte fram og tilbake mellom Bergen og Oslo mens detektiv og turleder Audun fikk seg noen turer på stasjonen og ble kjent med flere hyggelige og mindre hyggelige konduktører. Belønningen ble både sekk og sjokolade før pinsen var over.

17. mai trosset vi vind og tåke og trasket opp på Hardangergjøkulen for å ære fedrelandet og kongen sammen med 600 andre feirende. En frisk opplevelse. Tåka ville også feire på Jøkulen i år, og utsikten var det ingen som klarte å se. Men vi så de nærmeste folka rundt oss i det minste! Utsikten fikk vi imidlertid tilbake 18. og 19. mai, med sommertemperaturer attpåtil. En del ansikter ble røde som flagget før solkremen ble tatt i bruk.   

Ingen klaget på maten, og det var kanskje ikke så rart når duften av nystekte rundstykker fylte huset hver eneste morgen, og festmåltider kom på bordet etter lange og litt kortere skiturer. Attpåtil fikk vi «ord for dagen» og allsang! En spesiell takk går til Ingrid fra Voss for ditt særdeles gode bidrag til de lekreste retter, og til alle oss andre som tok i et tak. En stor takk går også til den glade turleder som sørget for at alle hadde en fantastisk fin tur.

 

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar