Bakverk på bål

En torsdag kveld i juni møttes 11 stk i Grimstad for å prøve seg på å bake på bålet. Starten ble ikke helt som planlagt, da plassen vi skulle være på viste seg å være opptatt… Så 5 min gåtur ble til en 40 minutters tur fullt lesset med bakeutstyr, bolledeig og ved gjennom skogen… […]

En torsdag kveld i juni møttes 11 stk i Grimstad for å prøve seg på å bake på bålet.

Starten ble ikke helt som planlagt, da plassen vi skulle være på viste seg å være opptatt… Så 5 min gåtur ble til en 40 minutters tur fullt lesset med bakeutstyr, bolledeig og ved gjennom skogen… Men alle tok det med et smil.  Det var jo tross alt tråkktur, så vi hadde vel ikke vondt av å gå litt.

Da vi kom frem til stranda ved sjøen ble vi delt inn i 3 grupper. Den ene gruppa skulle lage brownies i vannbad. Den andre gruppa laget blåbærpai stekt i sand og den tredje sjokoladeboller, også disse stekt i sand.

Vi startet med å kløyve veden i tynne pinner og fyre opp bål.  Deretter ble en stor gryte med vann eller sand plassert på bålet med bakverket oppå. Vi var spente da vi etter en stund lettet på lokket, og det var jubel da bollene var helt perfekt stekt!

Sandbadet fungerte utrolig bra, men vannbadet slet vi litt med å få til, så browniesen måtte flyttes over i sanden etterhvert.

Vi satt rundt bålet og koste oss med deilige ferske boller, brownies og blåbærpai langt utover den lyse junikvelden. Det var veldig gøy å prøve dette, og overraskende og gøy at til og med gjærbaksten ble så bra resultat!