BERGEN

BLI MED PÅ TUR | påmelding e-postliste

Velg lokallag du ønsker å motta nyhetsbrev fra:

TURRAPPORTER

Hengekøyetur til Munkebotn

Dette var en utrolig flott utenatt! 9 deltakere lagde en liten hengekøyelandsby ved Langevatnet i Munkebotn.

Etter å ha installert oss i diverse trær, spiste vi kveldsmat. Så gikk vi en liten tur i området. Noen gikk en kort tur og andre litt lengre. De gikk til Sandvikspilen og fikk med seg solnedgangen.

I dag nøt vi en lang frokost i sola!

Jubileumstien fra Fana kirke til Myrdalsvannet

12 turglade tråkkere koste seg med en flott tur i Fana i det fine vårværet. Jubileumsstien sine etapper fra Fana kirke til Myrdalsvannet ble tilbakelagt, for de fleste en ny trase. På Smøråsen hadde vi lunsj med god utsikt over Fana, og fjorden utenfor. Etter på gikk ferden videre på militærveien og ned til Valle. Her startet den siste delen av turen med en bratt bakke, og endte opp med vakker utsikt mot byfjellene i nord. Glad og fornøyd etter en dag i solen dro vi hjemover.

Natur og kultur i Alvøen

Utrulig kjekt å få gå lørdagstur med så mange flotte folk  13 tråkkar var i Alvøen i dag og fekk med seg litt lokalhistorie, kunst i skogen, glimt av sol og årets første snøklokker. Slikt blir det også mange fine bilder av.

Opningstur med programslepp

I ettermiddag hadde vi årets første Tråkk-tur. Ein flott gjeng var på tur på Løvstien der vi hadde båltur og programslepp! Det var kjekt å sjå både gamle og nye fjes.

I ettermiddag hadde vi årets første Tråkk-tur. Ein flott gjeng var på tur på Løvstien der vi hadde båltur og programslepp!
Det var kjekt å sjå både gamle og nye fjes.

Lysfesten med Tråkk og Tråkk Videre

Det har blitt en fin førjulstradisjon å samle en gjeng tråkkere på Lysfesten i Bergen.
Den arrangeres av BT, og i 2018 var det for 29. gang. Etter at barnekoret hadde fremført et par julesanger, ble Julegranen på Lille Lungegårdsvannet tent.
Det var og musikalske innslag av Myra og Silja Sol, før den musikalske finalen med allsang av Deilig er Jorden.
Høydepunktet for mange er fyrverkeriet som skytes opp på andre enden av vannet.

Etter å ha tråklet seg gjennom folkemengden på ca 20 000, fikk vi slukket faklene og ruslet ned til Matbørsen. Her hadde vi bestilt plass til 20, og de var fylt opp. Maten var god, og mange ble sittende å prate lenge.
Siden vi nå har arrangert dette for tredje gang, er dette en fin tradisjon for oss i Tråkk Bergen og Tråkk Videre.

Thomas og Solrun

Storweekend i Hemsedal 2018

Tradisjonen tro fikk vi en flott skihelg i Hemsedal i februar. Med godt føre og gode folk ble det mange flotte minner i løpet av ei kort helg! Fredag ettermiddag og kveld ankom vi Hemsedal og KRIK-senteret fra Oslo, Bergen og andre deler av landet. Etter en varm kveldsmat fikk vi et ord for dagen, […]

Tradisjonen tro fikk vi en flott skihelg i Hemsedal i februar. Med godt føre og gode folk ble det mange flotte minner i løpet av ei kort helg!

Fredag ettermiddag og kveld ankom vi Hemsedal og KRIK-senteret fra Oslo, Bergen og andre deler av landet. Etter en varm kveldsmat fikk vi et ord for dagen, og kvelden gikk med til å planlegge morgendagens turer og hilse på gamle og nye turvenner. For noen var det første gang i Hemsedal med Tråkk, mens andre hadde deltatt mange ganger tidligere.

Lørdag fikk vi fin temperatur, oppholdsvær med glimt av sol og fine forhold i Hemsedals oppkjørte langrennsløyper. En gruppe dro avgårde for å teste toppturforholdene øst for KRIK-senteret, mens en større gruppe dro til Gravset for å bruke varmestuen der som utgangspunkt for turet i ulikt lengde og tempo i preparerte langrennsløyper. Enkelte dro også til Hemsedal alpinanlegg for å bruke dagen der. Etter en lang dag ute var toppturgruppa svært fornøyd med årets føre og snøforhold, som ga mulighet til mye fin nedfart. I langrennsløypene var det også fine forhold i år. Etter tur var det langrenn på TV for de som ennå ikke hadde fått nok, og utendørs boblebad eller samling i smørebua for de som ville fortsette ute. Etter en god middag samlet vi oss til ord for dagen og vitnesbyrd i loftstua, før kvelden fortsatte med dans, quiz og kjekt sosialt samvær ut i de små timer.

Søndag dro vi ut igjen for å teste nye langrennsløyper rundt Gravset, og toppturgjengen tok sikte på ny tur. Vi fikk en fin vindstille dag ute med noe sol og flotte snøforhold. På ettermiddagen pakket vi sammen og reiste hjemover hver til vårt.

Vi er takknemlige for ei helg med nydelige skiforhold og fellesskap i Tråkk! Planlegging av neste års Hemsedalshelg er faktisk allerede igang.

Åpningstur til Fanafjellet

Vi var 8 glade tråkkere som var med på en vakker tur på Fanafjellet en tirsdags kveld. Etter å ha fordelt oss i biler på Nesttun, kjørte vi opp til Fanaseteren hvor turen starter. Dette var høstsesongenes åpningstur, og gikk i lett terreng. Målet med turen var Linken, som er en radiosender på toppen. Den […]

Vi var 8 glade tråkkere som var med på en vakker tur på Fanafjellet en tirsdags kveld. Etter å ha fordelt oss i biler på Nesttun, kjørte vi opp til Fanaseteren hvor turen starter. Dette var høstsesongenes åpningstur, og gikk i lett terreng. Målet med turen var Linken, som er en radiosender på toppen. Den er og en del av TITUR18 som DNT har satt opp. Vi stoppet på Ramberget hvor det er god utsikt mot Fana. På toppen ser en bla utover mot Austevoll.

Etter en matbit og fotosesjon på toppen, returnerte vi samme vei. Vi kom oss hjem før det ble mørkt.

Topptursamling på Leirvassbu 27.april-1.mai

Leirvassbu, topptur og samling: Hver for seg er de ord med gode konnotasjoner og sammen gir de det lille eller store ekstra.

Prosedyren var omtrent den samme som for to år siden: Bo i telt/lavo på Leirvassbu, gå på toppturer i nærheten og spise middag og dusje inne. Vi delte oss sånn omtrent 50/50 inn i “nybegynner” og “erfaren”, og turene for de to gruppene var litt forskjellige.

For å ta toppene først: De erfarne var på Midtre Høgvagltind, Kyrkjeoksle, Surtningstinden, Stetinden (hvor vi gikk langs den fine eggen for å komme dit) og, kronen på verket, Storebjørn. Nybegynnerne var på Midtre Høgvagltind, Surtningstinden og Semelholstind.

Det er på veldig mange måter noe eget med å bo i telt om vinteren. Frokost ute i vårsola er det beste med å bo ute, det verste er kanskje at det kan være litt kaldt å sove sånn på snøen.

Turene gikk for seg i sedvanlig(e) stil(er), både opp og ned. Det var mindre snø og mindre skredfare enn for to år siden. Derfor var det ekstra stas at de erfarne kom seg opp på Storebjørn via en fiffig rundløype forbi Surtningstinden, opp Sandelvbreen og opp på baksida til Storebjørn, i steden for den vanlig løypa til Storbjørn.

Akkurat som for to år siden var kanskje entusiasmen størst i nybegynnergruppa, da de erfarne nok var litt mer blaserte [(etter fransk blasé ‘overmettet, sløvet’) sløv, likeglad overfor opplevelser som ville gjort inntrykk på andre].

Som det heter i salmen Sorgen og gleden de vandre til hope (Kingo), har alt en (mektig) slutt:

Velde og visdom og timelig ære,
styrke og ungdom i blomstrende vår
høyt over andre kan hovedet bære,
faller dog av og i tiden forgår.
Alle ting må
enden oppnå,
himmelens salighet ene skal stå.

Det siste døgnet blåste det så mye at den ene kvinnelavoen revna litt. Lavoens beboere sov derfor inne, mens de gjenværende tøffingene koste seg ute i vinden. På grunn av vinden ble det heller ingen topptur på 1. mai, så vi kom desto tidligere hjem til regnet i Oslo.

Tusen takk for grundig og trygg turledelse, spesielt til hovedturleder Tarjei!

Skrevet av Anders Løland

Tur til Skogsøytuva, Øygarden

 Lørdag 5. mai reiste 4 Tråkkere på tur til Skogsøytuva i Øygarden.

Vi gikk fra Herdlevær og ut mot havet. Det blåste godt på Skogøytuva, så lunsjen tok vi i le av den.

Vi tok samme vei tilbake til bilene. Takk for koselig tur!

Turrapport fra Påsketur på Finse

Vinterlandskapet på Finse hadde lenge vært i tankene til en av turlederne for en påsketur i Tråkk.  Da vi fikk leie Larsbu, ble dette til virkelighet i påsken 2018.

Onsdag kveld midt i påskeuka la to turledere og en deltaker innover fra Finse stasjon med pulker og sekker i månelyset over Finsevannet. Larsbu var destinasjonen, og vel fremme i hytta tente vi lys, varme og gjorde klart til at ialt 11 deltakere skulle ankomme. Ut over skjærtorsdag kom flere puljer fra Bergen og Oslo med tog, og lengstreisende deltaker reiste fra Tyskland tidligere i uka. Skjærtorsdag kveld kunne vi samles til varm kveldsmat i det blå kjøkkenet på Larsbu, og bli litt bedre kjent med hverandre. Det var selvsagt spennende hva slags vær og føre vi skulle få, og en ekstra spenning ble det da matlageret fikk besøk av en hund fra nabohytta som spiste opp deler av brødbeholdningen. Langfredag morgen våknet vi til nydelig sol og gode vindforhold. Fredagens tur gikk til Klemsbu, den 15 km lange rundturen er en av de mest populære på Finse vinterstid. I kvistet løype gikk følget nokså samlet en ca 400 m stigning til ca 1600 moh, hvor vi fikk merke vinden i vinterfjellet en kort stund før vi kom inn i varme Klemsbu. Det ble en god lunsj tett i tett sammen med andre turgåere, med tillegg av vafler til brunostskivene for enkelte. Nedfarten gikk fint med gode snøforhold og fint føre, og vi fikk virkelig bruk for solbrillene vi heldigvis hadde lagt i sekken. Siste del av strekningen mot hytta valgte vi å ta ut kursen selv, og fikk en litt utfordrende, men vellykket nedfart i bratt skråning ned til hytta, hvor stålkantene på fjellskiene var gode å ha.

Lørdag – påskeaften -satte vi kursen mot Hardangerjøkulen tidlig på formiddagen. Etter en rolig start, inkludert et stopp ved Appelsinhytta, fikk vi virkelig testet skifellene i bratte bakker opp mot selve Jøkulen, ikke minst den siste strekningen, som noen også tilbakela uten feller, og med provisoriske varianter. Det var meget fornøyde, slitne deltakere som kom inn i Jøkulhytta på toppen for å spise en velfortjent lunsj! På grunn av det gode været, og at bakkene opp hadde vært bratte med nokså glatt føre, valgte vi å ta med hele gruppa på den lengre Jøkulrunden på nærmere 3 mil. Turen rundt på selve platået gjorde stort inntrykk, med fantastiske værforhold, sol og skyfri himmel som gjorde at vi virkelig fikk med oss utsikt i alle retninger, fra fjord til fjell. Vi tok oss rolig ned nokså bratte og isete bakker i flere puljer i det lange strekket ned igjen mot Finsehytta, men fortsatt var det kraft (og vilje) i ben og armer til å krysse Finsevannet tilbake til Larsbu, hvor dagens kokketeam disket opp med middag til hele gruppa.

Søndag valgte vi å gå en roligere tur i retning Kjeldebu, hvor vi fant en solvegg i le, laget bål, grillet skiver med ost og annet som kunne grilles, spiste påskeegg og nøt sola. Noen av oss måtte reise  hjem søndag ettermiddag, mens de fleste ble over til mandag.

I løpet av påska fikk vi hatt fine kveldssamlinger rundt temaene Tro, håp og kjærlighet. Gjennom bibelord og  bidrag fra deltakerne fikk vi fokus på hva påsken virkelig handler om.

Vi var en god gjeng på tur sammen som tok hensyn til hverandre, ulikheter i utstyr og erfaring, og gjennomførte turene i samlet gruppe. Det var lite sure miner å spore selv om vi måtte spare på vann og dusje langt mindre enn de fleste er vant med.

Alt i alt hadde vi en utrolig fin langhelg sammen, med naturopplevelser vi nok ikke kommer til å glemme. Vi reiser gjerne tilbake!

Takk for turen! Hilsen Turlederne