Cowboytur til Hallingdal 16.-18.september 2011

Ihaaa!!
 
Cowboygjengen inntok fjellheimen i Hallingdal fredags kveld. Lavoene kom opp i full fart og vi kunne nyte stjernehimmelen og måneskinn før vi la oss i gode soveposer. Det skal sies at enkelte kunne ønsket at de hadde med noe varmere soveposer da minus gradene kom i løpet av natten. Det hjelper jo å ligge tettere sammen;) Utpå morgenkvisten duftet lukten av egg og bacon og det ble et godt måltid for enhver cowboymage. Vi gav oss ut på litt utfordrende fjellvei på vei til "prerien". Det skal sies at Rent a Wreck holder akkurat standard;) 

Vi ankom den vakre gården i øvre Ål og den blide cowboyinstruktøren Olav Andres møtte oss i stallen. Vi fikk et raskt introkurs om hvordan håndtere på best mulig måtte de firebeinte og fikk tildelt hver vår hest. De ulike hestene hadde sitt utradisjonelle navn noe som vi måtte lære oss. I kjent cowboystil slengte vi oss på hestene og med våre lette hælspark bar det av gårde. Første runde var på ridebanen for å justere teknikken og kjenne på feelingen lynne til hestene våre. Enkelte fikk opplevd sikkelig nærkontakt med hestene hvor hesten hadde et feiltråkk som tilfeldig traff tåa til rytter. U.t derimot hadde litt mer nærkontakt da to hester knuffet seg i mellom og u.t sto litt dumt til slik at et sleivspark traff midt i blinken. Som sikkelig cowboyer lot vi ikke dette stoppe oss og vi fikk ekstra drive til å innta det virkelige høstfjellet. Det gikk i rykk og napp i begynnelsen, men da rytter fikk strammet opp både hest og sal gikk det som en lek. Vi lærte oss å bruke mer kraftige hælspark og godsnakking;) Vi fikk trave, galloppere,men gikk mest av alt i rolig tempo slik at vi kunne se rundt oss i et vakkert landskap. Olav Andres ledet godt an og var til stor hjelp til takknemlige nybegynnercowboyer. Etter stående god lunsj med hestene som ivrige og «kosete» tilskuere vendte vi snuten tilbake til «prerien». Teitur og de andre hestene fikk godt stell med børste og skoskrape. Øret renset de selv med bakbenet. Snakk om å være myk i kroppen. Storfornøyde cowboyer tok vi farvel med sine firebeinet følgesvenner denne dagen og kvelden ble tilbrakt i i lavoen med god cowboyrett bestående av finnbiffgryte. Herlig cowboyboller ble servert utpå kvelden.

Dagen derpå skiftet vi fra cowboysko til fjellsko og tok gåturen opp til Laudalsbrea. En liten fjelltopp ved leirplassen. I løpet av natten var snøen kommet som et lett slør over omgivelsene rundt oss. En røyskatt titt nysgjerrig frem på oss fra skulestedet sitt. Vi merket at høsten var snart på hell. Turen vår gikk også raskt mot slutten og vi vente blide og fornøyde til Tigerstaden.

Takk for en flott tur sammen med dere!!!;)

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar