Dagstur kart og kompass 19. april 2015

På en vakker søndag med deilig sol og lite vind møtte 17 personer opp for et innføringskurs i kart- og kompassbruk i Skråstadheia i Kristiansand. Turen startet opp en meget bratt bakke til å være her i Kristiansand, flere åpnet nok litt for hardt men de tok seg raskt inn igjen. Over bakketoppen og litt […]

På en vakker søndag med deilig sol og lite vind møtte 17 personer opp for et innføringskurs i kart- og kompassbruk i Skråstadheia i Kristiansand.

Turen startet opp en meget bratt bakke til å være her i Kristiansand, flere åpnet nok litt for hardt men de tok seg raskt inn igjen. Over bakketoppen og litt opp i heia, fant vi vårt startsted ved et lite vann. Vi delte inn i lag på fire personer og slik at det var minst to kart og kompass på hvert lag. Etter litt kursing i bruken fant vi vår kompasskurs for første etappe og lagene stormet av sted. Det ble noen tips underveis, men lagene visste god kunnskap og kom frem uten særlig feilnavigering.

Da var det på tide med en stopp for mat-drikke og ord for dagen på et fint sted med utsikt til Stray og byen. Som vanlig hadde noen med seg gode boller og god kake, tusen takk til de for det. Pausen over og det var ny etappe med kart og kompass.. Solid navigering nok en gang. Så gikk turen på sti til Skråstadvarden og deretter ned til den omvendte båt, der vi nøyt litt sjokolade og fin utsikt over byen, for deretter å avslutte turen uten uhell.

En flott søndagstur med en fin gjeng