Dagstur på sykkel i Oslomarka *** 11.oktober 2015

Sykkeltur i Nordmarka er en klassiker vi ikke kan hoppe over. Heller ikke denne høsten.

Vi ble etterhvert en liten gjeng på 8 personer som syklet fra Ullevål stadion med Kikut som dagens sentrale mål. Med ferske Oslo-tråkkere, og gjesteopptreden fra Trondheim og Bergen, ville vi gjerne vise hva Nordmarka hadde å by på. Tradisjonen tro skal det alltid være litt punkteringer på disse turene, men at to slanger og et lappesett var brukt opp før vi hadde kommet til Vindern, var vel ikke som forventet. Med litt hektisk lappeteknikk og altfor stor slange, fikk vi luft i dekket og gruppen var igjen samlet i retning Sørkedalen.

Ved foten av stigningene opp fra Sørkedalen, var det ikke noen tvil – alle sykler skulle sjekkes for eventuelle trege hjul eller manglende luft. Avkledning ble også en tidstyv for mange. Bakkene var lange – slik de alltid er – opp fra Sørkedalen.

Ved ankomst Kikut – i perfekt tid – ble både hjemmebakte boller og Kikutbakte vafler fortært uten å nøle. Etter en god rast bar det videre mot Bjørnholt og Maridalen. Selvsagt måtte turlederne teste ut deltakerne i en litt gjørmete «snarvei» like øst for Kikut. Det var jo mest morsomt, selv om det ikke lenger var tvil om sykkelen trengte en vask når den kom hjem.

Vel nede i Maridalen valgte størstedelen å utvide turen med en ekstra runde om Maridalsvannet, slik at vi fikk noen ekstra fine høydemeter, og slapp unna den litt kjedelige asfalten ut Maridalen.

Det var en fornøyd gjeng som tok farvel på Kjelsås etter ca 5 mil sykling, og enda mer hygge.

Takk for en fin tur!

Johannes og Tarjei