Tid:
Dato: mandag 24-07-17 , 00:00 - fredag 28-07-17 , 00:00

Pris:
0,00

Antall plasser:
0


Museumstur til Astruptunet

Foto: Jonsokbål, Nikolai Astrup

Ferdighetskrav: *
Tidsramme for turen:  2t + 1 t kjøring kvar veg, totalt 4 timar, men vi tek oss gjerne god tid.
Antall kilometer:  0,1 km
Kostnad 75 kr per person inkludert omvisning
Maks antall deltakere: 15 stk

Nikolai Astrup (1880-1928) er kjent for å fange den nydelege Jølstranaturen på måleri og trykk. Han døde fattig, men maleria går no for millionar. Det siste året har han gjort det stort med utstilling i London, Emden og Oslo. Ein flott stad å sjå kunsten er er likevel Astruptunet i Jølster, her får du nemlig også sjå tunet Astrup bygde opp og stover innreia slik dei var når Astrup måla dei. Det er ein liten kafe på Tunet.

“Astrup, denne merkelige mand har beåndet alt på dette sted, bygget husene, befruktet og krysset plantene, opbygget tørvoldene, kjempet mot den barske natur, bygget stengrotter og avsatser. Her driver han avvekslende som snekker, gårdbruker, natur- og kulturmenneske. Kinck og jeg går i en eneste forundring” (Ravensberg, 12.07.1922)

http://www.sfk.museum.no/nn/node/38

Turbeskrivelse:
Vi køyrer E39 sørover, tek av mot Sogndal og tek brua over vatnet og kjører “sørsida” av Jølstravatnet til Astruptunet. For returen kan vi vurdere å kjøre mot Vassenden og ta returen langs E39. Om vi kjører tilbake på E39 kan vi stoppe på Ålhus der Astrup voks opp på prestegarden, og der mange av motiva er ifrå.
Anbefalar Jølsterdag av Oddvar Torsheim som soundtrack for turen.

  • Kun for deltakere på sommertur.


  • Avtales ved oppmøte.


  • Kvelden før.

Kommentarer

kommentarer