Tid:
Dato: mandag 24-07-17 , 00:00 - fredag 28-07-17 , 00:00

Pris:
0,00

Antall plasser:
0


Eggjenibba (1338 moh)

Foto: Lasse Myrhol www.peakbook.org

Ferdighetskrav: **** (bratt med noen luftige partier).
Tidsramme for turen:  5-6 timer + ca 30 minutter kjøring hver vei.
Antall kilometer:  4 km til toppen, 9 km totalt.
Stigning:  778 høydemeter (545-1338 moh).
Maks antall deltakere: 15 stk

Eggjenibbba er en karakteristisk topp med spiss form som har sitt eget motbakkeløp. Dette er en variert rundtur med fin utsikt.

Følg E39 til Byrkjelo. Kjør videre på E39 inn starten av Votedalen. Kjør forbi Bergheimsvatnet. Etter en bussholdeplass på venstre hånd og 2 hus og en låve, står det et postkassestativ på venstre hånd samt et enkelt skilt som angir bomvei. Her tar vi til venstre ved Egge gård. Kjør videre på bomvei opp Øvredalen til parkeringsplassen rett før Eggjestøylen.

Fra parkeringsplassen gå på broen over elven. Følg merket sti over en liten myr og gå bratt opp fjellsiden. Her kan det være glatt og sleipt. Når en kommer over tregrensen, følg ryggen videre mot toppen. Fra ca 1000 meter og opp mot toppen er det små parti med lett klyving med gode tak. For noen kan det virke luftige enkelte steder, ryggen er bred og det er lagt ut kjettinger flere plasser.

Fra toppen følger vi en noe utydelig sti sørover eggen i lett terreng. Hold på sørsiden av topp 1050 og ned til skaret øverst i Øvredalen. Det er viktig å gå helt til enden av dalen og ikke ta til venstre for tidlig, så en ikke går seg fast. Etterhvert tydelig sti. Gå ned skaret mot Gåsemyrstøylen. Bekken som kommer fra Trollebotsvatnet kan noen ganger være stor, men det pleier å bli lagt ut bro. Er det ikke lagt ut bro, kan det være lurt å krysse elven lengre nede. Det kan også ligge igjen noe snø i skaret. Fra Gåsemyrstøylen følg merket sti tilbake til parkeringsplassen.

  • Kun for deltakere på sommertur.


  • Avtales ved oppmøte.


  • Kvelden før.

Kommentarer

kommentarer