Tid:
Dato: torsdag 30-04-20 , 16:00 - mandag 04-05-20 , 22:00

Sted:
Jostedalsbreen

Pris:
3.500,00

Antall plasser:
14


Jostedalsbreen på langs ****

Jostedalsbreen er Norges største bre, og vi skal gå den på langs med fjellski på beina og sekk på ryggen. I løpet av turen får vi oppleve Brenibba og Kjenndalskruna på nært hold. En storslått utsikt fra Norges snødekte tak kan for mange bli et minne som ikke bare lagres på telefonens minnebrikke, men også hos oss. Vindformasjonen “Bings gryte” inviterer til en ekstra lang pause. Denne varierer fra år til år, og en mektig formasjon av snø og is. Vi er utenfor dekning, og det er deilig å bare være på tur. En tur som virkelig er en av Norges aller største klassikere.

Vi velger oss helga der 1.mai er på fredagen, og forlater Oslo torsdag ettermiddag. Dette er en såpass lang tur, at vi får hele 3 netter i telt, og du må sørge for at du ikke skal på jobb på mandagen. Da skal du nemlig legge ut et bilde av deg selv. Et litt solbrent ansikt, med skikkelig fint brilleskille – #vaskebjørn.

Torsdag ettermiddag reiser vi fra Oslo, og overnatter i Sogndal. I Sogndal møter vi guiden som skal være med oss på turen over breen. Neste morgen får vi transport inn til Jostedalen. Første dagen bruker vi på å komme oss opp på breen. Dag 2 og dag 3 blir to lange dager der vi passerer blant annet høgste breakul. Dag 4 er avslutningsdagen, der vi skal ned brefallet forbi Flatbrehytta og videre til parkeringen, der bilene står. Både i starten og på slutten må vi belage oss på at skiene må festes på sekken. Det er gjerne noen høydemeter som må forseres uten at det er godt skiføre. 

Turen krever at du kan gå 2-3 mil om dagen (opptil 10 timer) med 20 kilo på ryggen. Er du usikker på om du er i god nok fysisk form, er kortere skiturer på fjellski med sekk på ryggen en god trening. Du må også ha overnattet i telt om vinteren tidligere.

Påmelding starter 10.februar kl 21:00. Påmeldingsfrist er 25. mars kl. 23.59.

Prisen for turen er 3500 kr. Dette inkluderer guide på turen, overnatting i Sogndal og transport fra Sogndal inn i Jostedalen. Mat og transport tur-retur Oslo er ikke inkludert. Beløpet betales inn på kontonummer 96803961848 innen 15. mars 2020. Siden turen går på bre krever det noe sikkerhetsutstyr. For de som ikke har dette selv blir det muligheter for å leie dette mot et lite tillegg i prisen.

Bli med oss på vårens vakreste eventyr!

Lurer du på noe, kan du ta kontakt med Mari Stølen eller Tarjei Damman
  • Mari Stølen
  • Tarjei Damman
  • Svein Olav Dyrhol
  • Fridhlm
  • Sondre Egeland
  • Stian Pedersen
  • Olav Refvem
Bookings

Billettype Pris Plasser
Deltaker 3.500,00

Telt/Lavvo (skriv hvor mange det er plass til i kommentarfeltet)
Brenner
Kokeutstyr (gryter, stekepanne m.m.)

Kan ta med kake
Kan ha ord for dagen
Kan ha med instrument

Bil med plass til 3, inkl. sjåfør
Bil med plass til 4, inkl. sjåfør


Kommentarer

kommentarer