Tid:
Dato: torsdag 30-04-20 , 15:00 - mandag 04-05-20 , 21:00

Sted:
Jostedalsbreen

Pris:
0,00

Antall plasser:
14


Jostedalsbreen på langs ****

Grunnet spredning av koronavirus og restriksjonene fra myndighetene er det usikkert om vi kan gjennomføre denne turen. Vi har vært i kontakt med guiden og har avtalt å avvente i noen uker til før vi tar en endelig avgjørelse. Endelig avgjørelse vil kommuniseres til de påmeldte deltakerne senest 16. april. Vi håper situasjonen bedrer seg så det er både lov og forsvarlig å dra på tur. Påmeldingsfristen utvides til  12. april. Dersom turen ikke gjennomføres får deltakerne refundert deltakeravgiften.

Jostedalsbreen er Norges største bre, og vi skal gå den på langs med fjellski på beina og sekk på ryggen. I løpet av turen får vi oppleve Brenibba og Kjenndalskruna på nært hold. En storslått utsikt fra Norges snødekte tak kan for mange bli et minne som ikke bare lagres på telefonens minnebrikke, men også hos oss. Vindformasjonen “Bings gryte” inviterer til en ekstra lang pause. Denne varierer fra år til år, og en mektig formasjon av snø og is. Vi er utenfor dekning, og det er deilig å bare være på tur. En tur som virkelig er en av Norges aller største klassikere.

Vi velger oss helga der 1.mai er på fredagen, og forlater Oslo torsdag ettermiddag. Første kvelden blir det litt informasjon og overnatting innendørs i Sogndal. De 3 neste nettene blir tilbrakt i telt på breen, og du må sørge for at du ikke skal på jobb på mandagen. Mandagen blir avslutningsdagen, og vi går da ned fra breen på formiddagen og har tid til å kjøre hjem til Oslo, uten at det blir alt for seint. Erfaringer fra slike turer, der man er ute store deler av døgnet og snøen sørger for å reflektere alt av sollys, er at det er lett å bli litt solbrent. Husk å smøre lepper, ansikt, nese og ører med høy faktor. Vi tror uansett du kan publisere en fin selfie, når du får tilbake dekningen på mandag, med skikkelig fint brilleskille – #vaskebjørn.

Vi skal ha med oss en guide over breen, som skal sørge for at sikkerheten ivaretaes på best mulig måte. Han møter vi i Sogndal på torsdagen, så hvis du kommer fra andre steder enn Oslo, må du være i Sogndal ca kl 21-22. Neste morgen får vi transport inn til Jostedalen. Første dagen bruker vi på å komme oss opp på breen. Dag 2 og dag 3 blir to dager på 15-20 km der vi passerer blant annet Høgste breakul og Bings gryte. Dag 4 er avslutningsdagen, der vi skal ned brefallet forbi Flatbrehytta og videre til parkeringen. Både i starten og på slutten må vi belage oss på at skiene må festes på sekken.

Turen krever at du kan gå opptil 2 mil om dagen (opptil 8 timer) med 15-20 kilo på ryggen. Er du usikker på om du er i god nok fysisk form, er kortere skiturer på fjellski med sekk på ryggen en god trening. Du må også ha overnattet i telt om vinteren tidligere. Turen over Jostedalsbreen er en lang og fin tur, som årlig arrangeres av DNT og andre turlag. Mange velger å gå turen på 3 dager. Vi velger å bruke 3 og en halv dag, og får da litt kortere dagsetapper. Dette gjør at mange vil kunne være med på denne turen, selv om du ikke har gjennomført tilsvarende turer tidligere. Er du usikker på om du klarer dette, er det fint om du tar kontakt med turlederne.

Påmelding starter 10.februar kl 21:00. Påmeldingsfrist er 12. april kl. 23:59.

Prisen for turen er 3500 kr. Dette inkluderer guide på turen, overnatting i Sogndal og transport fra Sogndal inn i Jostedalen. Mat og transport tur-retur Oslo er ikke inkludert. Beløpet betales inn på kontonummer 9680.39.61848 innen 25. mars 2020. Siden turen går på bre krever det noe sikkerhetsutstyr (klatresele, 1 stk slynge på 120 cm og 1 skrukarabin). For de som ikke har dette selv blir det muligheter for å leie dette mot et lite tillegg i prisen.

Bli med oss på vårens vakreste eventyr!

Lurer du på noe, kan du ta kontakt med Mari Stølen (9964 6589) eller Tarjei Damman (9158 3100)
  • Mari Stølen
  • Tarjei Damman
  • Svein Olav Dyrhol
  • Fridhlm
  • Sondre Egeland
  • Stian Pedersen
  • Olav Refvem
  • Regina
  • Anders Solberg
  • Frode Strand
Bookings

Bestillingen er stengt for denne turen.

Kommentarer

kommentarer