Tid:
Dato: torsdag 30-04-20 , 16:00 - mandag 04-05-20 , 22:00

Pris:
0,00

Antall plasser:
0


Jostedalsbreen på langs *****

Jostedalsbreen er Norges største bre, og vi skal gå den på langs. I løpet av turen får vi oppleve Brenibba og Kjenndalskruna på nært hold. En storslått utsikt fra Norges snødekte tak kan for mange bli et minne som ikke bare lagres på telefonens minnebrikke, men også hos oss. Vindformasjonen “Bings gryte” inviterer til en ekstra lang pause. Denne varierer fra år til år, og en mektig formasjon av snø og is. Vi er utenfor dekning, og det er deilig å bare være på tur. En tur som virkelig er en av Norges aller største klassikere.

Vi velger oss helga der 1.mai er på fredagen, og forlater Oslo torsdag ettermiddag. Dette er en såpass lang tur, at vi får hele 3 netter i telt, og du må sørge for at du ikke skal på jobb på mandagen. Da skal du nemlig legge ut et bilde av deg selv. Et litt solbrent ansikt, med skikkelig fint brilleskille – #vaskebjørn.

Torsdag ettermiddag reiser vi fra Oslo, og overnatter i Sogndal. Neste morgen får vi transport inn til Jostedalen. Første dagen bruker vi på å komme oss opp på breen. Dag 2 og dag 3 blir to lange dager der vi passerer både høgste breakul. Dag 4 er avslutningsdagen, der vi skal ned brefallet forbi Flatbrehytta og videre til parkeringen, der bilene står. Både i starten og på slutten må vi belage oss på at skiene må festes på sekken. Det er gjerne noen høydemeter som må forseres, uten at det er godt skiføre.

Turen krever at du kan gå 2-3 mil om dagen (opptil 10 timer) med 20 kilo på ryggen. Er du usikker på om du er i god nok fysisk form, er kortere skiturer på fjellski med sekk på ryggen en god trening. Du må også ha overnattet i telt om vinteren tidligere.

Lurer du på noe, kan du ta kontakt med Mari Stølen eller Tarjei Damman


Kommentarer

kommentarer