Kart utilgjengelig
Tid:
Dato: fredag 04-10-19 , 15:30 - søndag 06-10-19 , 18:00

Pris:
0,00

Antall plasser:
8


Ryggvandring på Trollhøtta - avlyst

Trollheimen inneholder flere topper med navnet Trollhøtta, og dette er kanskje den minst kjente av dem helt i vest. Likefullt er dette en av Midt-Norges fineste traverser! De fire toppene som utgjør Trollhøtta, blir knyttet sammen av en smal og luftig egg som utgjør en fantastisk ryggtravers. Turen er krevende og fordrer at du er vant til å ferdes i bratt og luftig terreng, men det er ikke nødvendig med klatreutstyr eller sikring med tau. Det er estimert å bruke 10 timer på turen, totalt er det 20 km og 1300 høydemeter.

Turen opp til Trollhøtta starter i Søyådalen, en vakker sidedal til Surnadal. Vi kjører bil inn dalen, og går et lite stykke fredags kveld og finner en fin teltplass hvor vi rigger basecamp. Starter så tidlig lørdags morgen på selve toppturen, som går opp vestsida av dalen til tregrensa før vi dreier sørover opp langs østsida av Snøfjellet. Stien går videre sørover opp ryggen rett under Seterknubben og fram til oppstigningen fram til Trollhøttas nordtopp 1291 moh. Nå endrer terrenget vesentlig karakter og turen videre går ned en smal luftig rygg, hvor det veksler mellom partier med litt kliving og ryggvandringer. Traversen avsluttes med bestigningen av den majestetiske hovedtoppen, 1328 moh. Vi fortsetter deretter videre ned til skaret mot Pekhøtta, før vi dreier mot Botnvatnet og så en lett avslutning ut dalen mot teltplassen. Er føttene klare for mer på søndag, kan vi vurdere topptur til Ytre Sula ved Todalsfjorden. Dette er en bratt, men kort topptur som gir en fantastisk utsikt mot både Nordmøre og Trollheimen.

Påmelding innen 1. oktober.

Ta kontakt med turleder Joachim Salomonsen på mobil 40475693 eller epost joachim.salomonsen@gmail.com om det er noe du lurer på.  • Blir sendt ut til påmeldte 1. oktober.


  • Betaling i etterkant av turen


  • Fordeles på privatbiler


  • Innen 1. oktober    • Turleder Joachim
    • Njål  • Ikke vær redd for å ta kontakt med turleder Joachim Salomonsen på mobil 40475693 eller epost joachim.salomonsen@gmail.com om du har noen spørsmål!

Bookings

Bestillingen er stengt for denne turen.