Tid:
Dato: fredag 03-09-21 , 17:00 - søndag 05-09-21 , 21:00

Pris:
0,00

Antall plasser:
12


Telttur til Trolltunga 3.-5.sept.

Tråkk Sørlandet drar på nye eventyr, og arrangerer helgetur til Trolltunga. Ved å overnatte i telt nesten på toppen får vi muligheten til å se (og ta bilder) av turistattraksjonen en tid på døgnet hvor det ikke er laaang kø av turister for å komme ut på Trolltunga! Det blir tyngre sekk å bære opp, men samtidig kan vi ta oss god tid på turen, siden vi fordeler den på to dager. Det beregnes 7-10 timer å gå t/r, pluss pauser.

Plan:

– Vi drar fra Kristiansand kl 1700 på fredag. Det er 5t å kjøre til Odda. Når vi ser hvem som er påmeldt, organiserer vi felles transport og overnatting. Dere som kommer fra andre steder ordner selv transport til Odda.

– Overnatting på Trolltunga campingplass i hytter (de som vil ordne egen overnatting eller bo i telt må gi beskjed om det ved påmelding)

– Det er tre parkeringsplasser ved Trolltunga. Vi tenker å parkere på P2 Skjeggedal, og så ta skyttelbuss til P3 Mågelitopp (da slipper vi å gå en time og 500 høydemeter på asfalt…) Bussen går kl 0745 på lørdag.

– Fra Mågelitopp er det ca 1mil til Trolltunga med 320 høydemeter stigning. Vi har dagen på oss, og kan ta det i rolig tempo.

– Ved Endåen (camp-plass) slår vi opp telt og lager middag på primus. Hvis det viser seg at vi kommer opp tidlig på ettermiddagen og folk har mye energi til overs, er det mulig å gå en tur bort til Trolltunga da for de som vil, i tillegg til på søndagen.

– Søndag morgen går vi bort til Trolltunga, nyter utsikten og tar de obligatoriske selfiene. Deretter går turen tilbake til leiren, vi pakker teltene og setter kursen hjemover.

– Det går jevnlig skyttelbuss tilbake til Skjeggedal. Vi satser på å være litt effektive, slik at vi ikke kommer hjem så altfor sent på søndag.

 Pris:

– Kjøring gjøres opp i hver enkelt bil (3,5kr/km delt på antall i bilen inkl.sjåfør)

– Skyttelbuss: 130kr opp og 100kr ned.

– Bompenger, parkering, hytte og div.utgifter: Ca 6-800kr. Betales ved ankomst Odda.

 Ta med:

– Telt (hvis du ikke vil ligge under åpen himmel). Det er lurt å ha minst mulig telt/dele med noen pga vekt. Det er en fordel med «iglotelt» som står av seg selv uten å måtte bardunere så veldig, for det er etter beskrivelsen mye fjell der…

– Vi har med et par primuser og vannkjeler, så det trenger dere ikke. Anbefaler Real turmat e.l. og annen tørrmat.

– Nok vann (kan fylles på Skjeggedal). Det skal også være noen bekker underveis, men vet ikke hvor, så ikke sats for mye på det.

– Gode fjellsko

– Turtøy som holder deg varm og tørr

– Sovepose og liggeunderlag

– Hodelykt

– Og alt annet du pleier å trenge på fjelltur😊

 Tenk vekt på alt dere tar med! En sekk som ikke er tung på flatmark, blir plutselig veldig tung når man skal gå en mil, delvis i oppoverbakke.

 Skriv i påmeldingen om du:

– kan kjøre

– vil ordne egen overnatting første natten

– kan ha en kort andakt lørdag kveld

 Vi tenker å fylle opp med 4stk i hver bil. Det er jo fortsatt korona, men regner med at de fleste er vaksinert innen turen, så det skulle gå greit å dele bil. Men hvis noen vil/må holde mer avstand eller kjøre selv, må vi ha beskjed på forhånd.

 Det er værforbehold. Vi satser selvfølgelig på sol, men dersom det når det nærmer seg meldes veldig dårlig vær, forsøker vi på nytt helga etter (for de som vil og kan da). Hvis dårlig vær da også, blir det avlyst.

 Påmeldingsfrist 24/8.

 Max antall: 12stk.

 Hilsen Marianne (41606848) og Knut (90928853)
  • Marianne Kløw
  • Knut
  • Marie
  • Oddvar
  • Olga
  • Stian Pedersen
  • Ole Kristian Aardalen
  • Per K
  • Eivind
  • Åse
Bookings

Bestillingen er stengt for denne turen.