Tid:
Dato: lørdag 01-10-22 , 10:00

Pris:
0,00

Antall plasser:
16


Tur og kultur på Osterøy

Den første lørdagen i oktober tar vi oss en rundtur på Osterøy. Vi møtes på Arna stasjon og kjører direkte til Hosanger. Her ligger Mjøsvågen landhandleri, de selger både lokalmat og dagligvarer. Vi kan rusle rundt i de historiske naustmiljøene før vi venter nesen mot Kossdalssvingene. Denne veien var bygd i 1889-1893 og var tidligere veien mellom Hosanger og gårdene lengre øst på Osterøy. 

Turen er 3,5 km hver vei. Det er 17 krappe svinger og svingene har en stigning på 27 prosent som gjør veien til en av Norges bratteste. Likevel er det en relativt lettgått tur på grusvei hele veien. På toppen blir vi belønnet med nydelig utsikt over Kossdalen og Kossdalsvatnet. 

Man må yte før man skal nyte og nå skal vi virkelig nyte. Etter turen tar Erling og Ingfrid imot oss på Kleiveland gard. I fjøset har de laget til selskapslokale med pizzaovn. Her får vi servert steinovnsbakt pizza og Erling forteller om historien til gården og områdene rundt. 

Fra Fotlandsvåg tar vi av mot Njåstad og kjører på smal vei over Osterøy. På andre sida ligger Bruvik og Klyvvikje gard. Vi stopper i Bruvikdalen og får tatt noen fine bilder til Instagram. Dersom vi har tid, stopper vi innom Klyvvikje gard og hilser på familien som bor der. Etter det kjører vi tilbake til Arna stasjon

Dato: 1. oktober

Tid: kl. 1000

Oppmøte: Arna stasjon (den siden kirken ligger)

Pakkeliste: Klær etter vær, joggesko eller lette tursko (trenger ikke fjellstøvler), snacks og drikke til turen

Pris: 300 kr for pizza og opplegg på Kleiveland gård, betales til konto 1503.02.47024 ved påmelding. I tillegg kommer pris for kjøring som betales direkte til sjåfør. Tråkktakst er 3,50 pr km delt på alle i bilen. Det blir ca 10 mil kjøring, så ved 4 i bilen, kan du regne med ca 100 kr i kjørepenger. 

Antall plasser: 16

Påmelding åpner fredag 2. september og er åpen ut mandag 26. september.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Lillian på tlf 97564448

 

Hjertelig velkommen på tur!
  • Crystal Chang Din
  • Lillian Mostraum
  • Anne-Lise Nordpoll
  • Yngvild Olsen
  • Thomas V
  • Maria Sørhus
  • Jan Halvard Edvardsen
  • Torbjorn
  • Malin Elisabet
Bookings

Bestillingen er stengt for denne turen.