Fra Hemsedal til Valdres med telt i sekken, 28.-30. aug 2015

Vi hadde gleda oss til blåbær, multer, bading, fullmåne og gode folk.

Lenge så det kritisk ut for de 3-4 første punktene, men det meste ordna seg etter hvert. Halve gruppa dro opp på forhånd, så vi som kom med bussen til Breistølen på Hemsedalsfjellet kom til ferdig oppsatte telt, og til og med dessert – hva mer kan man ønske deg etter en lang uke på jobb? Vi kunne kanskje ønska oss litt mindre skyer og litt mindre fullmåne, men de mest tålmodige av oss fikk sett hele måneskiva også.

Lørdag pakka vi leir og gikk nordøstover. Været var sånn passelig, og blåbæra var stort sett grønne, det var tydelig at det hadde vært kaldt i fjellet. Men terrenget var flott, og stemninga god, så da kunne det bare regne litt. Johan tok til og med et bad underveis, og Eivind plukka opp et par fine ørreter (men vi så aldri mer til dem).

Vi gikk et langt stykke denne dagen, og fikk til og med se en flokk reinsdyr på ikke så veldig langt hold. Vi slo leir litt sør for Sulevannet, og om vi kanskje ikke hadde passert vannskillet, så var det i hvert fall mindre vind. Siden det regna friskt, fikk vi mulighet til å finne ut om det var plass til 10 stykker i et 4mannstelt, og det var det når vi droppa innerteltet. Takk til Tarjei for utlån av telt!

Søndag morgen opprant med sol, og vi fikk akkurat den nødvendige tida med sol til å nyte en lang nydelig frokost med pannekakesteking før vi la i vei mot Nystuen som var målet vårt. Vi rakk en lang lunch undervies, og mot slutten av dagens etappe fant vi endelig både blåbær og modne multer, så da kunne vi krysse av det også. Og på toppen av det hele gikk hele gjengen i vannet på slutten av turen, til stor glede for badeglade turledere. «Man angrer aldri på et bad!»

Vel fremme ved Nystuen ble det tid til litt lek og tanke-utfordringer, før taxien førte oss ned til Tyinkrysset, der det dessverre ikke var en eneste burger å oppdrive…
Men tror de fleste likevel var enige om at vi hadde hatt en fin helg, pølse på Fagernes redda kanskje situasjonen 🙂

Takk for turen! Og takk til Johan for mange flotte bilder!
Hilsen Mari og Anne Kristine