Fyring i fjæra, 02. mars 2012

Med en årstid type sur høst som tradisjonelt varer fra 18. mai til 1. mai påfølgende år, var det med en viss spenning Tråkk Stavanger inviterte til ”Fyring i fjæra” på Talgje fredag 2. mars. Bål i sjøkanten, med åpen fjord i sør og vest, kan bli minnerikt av det kalde slaget. Sikkerheten var tre […]

Med en årstid type sur høst som tradisjonelt varer fra 18. mai til 1. mai påfølgende år, var det med en viss spenning Tråkk Stavanger inviterte til ”Fyring i fjæra” på Talgje fredag 2. mars. Bål i sjøkanten, med åpen fjord i sør og vest, kan bli minnerikt av det kalde slaget. Sikkerheten var tre sekker knusk ved, samt tett granskog å etablere seg i. Stor var gleden da Yr.no meldte opphold og stille, og cirka 15 bålfolk stolte på det og stilte med sitteunderlag, lommelykt og kaffekopp på Tjensvoll klokka seks. Talgje er den sørligste øya i Finnøy kommune, og en liten halvtime og tre turer under fjordene så var vi framme. Vi tusla ned en kilometer til sjøen, og alle var enige om at granskogen kunne bare være, her skulle det fyres helt ute på svaberget! Fire kløyvde stokker utgjorde kveldens møblel, og snart var vi i gang med kaffelkjel og diverse grillprosjekter. Tråkk Stavangers bålkjel har en veldig varm kjetting, det må noen huske til neste gang.

På forhånd hadde vi ordna til browniesrøre og appelsiner som uthules til steikeform. Litt folie rundt appelsina og i glørne med den, så er vi nære slik steinaldermenneskene gjorde det. Dette må du prøve! To typer pinnebrøddeig ble sendt rundt, og banan-folie-med-sjokolade-smelt ble det selvfølgelig noen av. Været ble(http://www.yr.no/sted/Norge/Rogaland/Finnøy/Talgje/almanakk.html?dato=2012-03-02) årsbeste, og vinden var null. Selvfølgelig steg likevel ikke røyken rett opp hele tida, slik skal det jo være, og noen måtte ta noen dryge ”bålsittups” for å unngå det verste. Utover kvelden dukka der opp noen flere fra mørket, så til sammen var vi cirka 20 stykk som fikk nyte bålvarme, blank sjø, stillhet og bra folk denne fredagskvelden. Hvorfor sitte inne når du kunne vært her? Her snakker vi skikkelig gullrekke. Du bør bli med neste gang!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar