Fyrtur til Homlungen

Denne tråkkturen startet på ulike steder i Oslo og Østfold for deltakerne, men den siste kilometeren gikk vi samlet over knauser og berg i solskinnet og plutselig lå det i sjøen foran oss – Homlungen fyr i Hvalers skjærgård ventet på 12 tråkkere den siste lørdagen i oktober. Ett døgn med fred og fest ventet […]

Denne tråkkturen startet på ulike steder i Oslo og Østfold for deltakerne, men den siste kilometeren gikk vi samlet over knauser og berg i solskinnet og plutselig lå det i sjøen foran oss – Homlungen fyr i Hvalers skjærgård ventet på 12 tråkkere den siste lørdagen i oktober. Ett døgn med fred og fest ventet oss der ute på den lille øya. Noen deltakere husket den noe mer strabasiøse turen over sundet for to år siden, men en roligere tur denne gangen satte dog ingen demper på forventningene. Ja, for hit kom vi med forventninger om fred og fest.

Freden ble porsjonert ut som timer med stilletid og tekstrefleksjoner, og fest blir det fort når godtfolk som tråkkere er samlet på et sted. Det ble tid til fisketur, rotur, gåtur og utekaffe på svabergene i ettermiddagssola på lørdag før vi fortsatte inne med middag og god prat. Sannelig ble det også undervist i sjøkartenes koder hva gjelder fyrlykter i området før kake og prat fylte stuene.

Søndag natt gav oss en time ekstra – noen brukte den på puta, andre igjen på rotur og utetid. Søndag hadde samme program som lørdag – stilletid, rotur, gåtur og lunsj. Og selvfølgelig litt omvisning og undervisning – denne gangen i Redningsselskapet sin redningsskøyte som ligger til havn i Skjærhalden. Der endte turen etter den samme siste kilometeren over knauser og berg i solskinnet. Så reiste vi tilbake til stedene våre i Oslo og Østfold med følelsen av den gode blandingen en fyrtur kan gi – det var fest i freden og fred i festen.

Takk for turen, godtfolk!