Galdhøpiggen og Glittertind på ski 20.-22. april 2012

Målet denne helgen i april var bestigning av Norges to høyeste topper, Galdhøpiggen og Glittertind, på ski. Perfekt tildspunkt for vårskitur. Med til tider strålende sol og knallblå himmel mellom snøkledde tinder, var det bare å kjenne på den fantastiske følelsen å befinne seg på Norges tak.

Vi ble en flott gjeng på 14 personer som dro til Spiterstulen fredag ettermiddag. Vi ankom sent om kvelden, men var våkne og opplagte tidlig lørdag morgen. Målet denne dagen var Glittertind, den lengste av de to turene denne helgen. Det var godt å få en god frokost, niste og varm drikke på termos før det bare var å legge i vei. Det var litt lite snø i starten, men etter den første bratte stigningen var skiføret nydelig. Været ble bedre enn forventet og det var bare å nyte skituren og omgivelsene. Da vi nærmet oss toppen ble utsikten dårligere, og toppen av Glittertind kan vel ikke karakteriseres som direkte markert, men ifølge GPSen var vi i alle fall på toppen. Nedkjøringen kunne ha vært en flott opplevelse hadde det ikke vært for alle steinene som lå så fint gjemt under snøen. Vi ble vel til dels enige om at ski er bruksvare, men de store skadene klarte vi å unngå. Det ble en langt tur og da var det godt å komme direkte til nydelig 3 retters middag på Spiterstulen, som vi bare kom litt for sent til. Det var en fornøyd og trøtt gjeng som fant sengene relativt tidlig. Søndagen skulle 1350 nye høydemeter bestiges.

Søndag våknet vi til en skyfri himmel, og vi kunne nesten ikke tro at vi var så heldige. Etter nok en god frokost, smøring av niste og varm drikke på termos var vi klare til å bestige Galdhøpiggen. Vi fikk virkelig kjenne på sola som varmet slik at noen dristet seg til å gå med bar overkropp og hos flere kom t-sjorten frem. Vårskitur på sitt beste! Etter som høydemeterne gikk unna, merket vi virkelig at vi var på høyfjellet blant Norges høyeste topper, både i forhold til nydelig utsikt, men også at luften ble kjøligere. Det kunne kanskje også ha sammenheng med at den skyfrie himmelen plutselig ikke var så skyfri lenger, og ikke vet vi hvor skyene og tåken kom fra, men heller ikke denne dagen var utsikten fra toppen den beste. Men man lærer jo at turen ikke bare er toppen, for det var virkelig en fantastisk tur oppover bakkene. Litt stein møtte vi på denne dagen også, spesielt på ryggen mot toppen, men nedkjøringen var stedvis helt fantastisk. Vi fikk nok mer igjen for høydemeterne enn dagen før hvis man liker å svinge seg nedover fjellsidene. Søndagen ble også en lang dag, så etter en rask dusj på Spiterstulen var det bare å sette seg i bilene og sette kursen hjemover. Vi unnet oss likevel middag på Lom, for mat må man jo ha. Det ble vel mandag før de fleste var hjemme, men målet om å bestige Norges to høyeste topper på ski ble gjennomført med glans.
 
Turlederne takker for en flott tur!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar