Gaustadtoppen på ski, 3.-4. mars 2012

Lørdag morgen 3. mars var vi en gjeng tråkkere som var tidlig oppe, klare til å bestige Gaustatoppen på ski. Vi våknet til en nydelig dag, og det lovet godt for en flott tur. Vi ble 9 som tok turen fra Oslo, og en som kom fra Skien. Utgangpunktet for turen var Svineroi ved Gaustablikk, og vi hadde der en nydelig utsikt mot målet, Gaustatoppen 1883 m.o.h.

Vi startet med et snev av vår følelse; vindstille, sola varmet, og snømengden minnet vel mer om en dag i april enn begynnelsen av mars. Vi la i vei oppover fjellsiden med godt humør og skiferdigheter over nybegynnernivå. Det skulle vise seg å være greit, da snøforholdene oppe i fjellsiden var svært utfordrende med knallhard skare snø og stedvis nesten glassert. Vinden økte også i styrke til lenger oppover mot toppen vi kom. Det lureste viste seg å være å ta skia på sekken og gå på beina, noe også de fleste endte med til slutt. Solen og utsikten var imidlertid upåklagelig. Det var også en bonus at hytta på toppen var åpen slik at vi kunne få en velfortjent vaffel og kakao etter en noe tøffere oppstigning enn antatt. Hele gjengen var superfornøyd med topp bestigningen, men hadde vel noen tanker om hvordan det skulle bli å komme seg ned igjen mellom steiner, bare flekker og knallhard snø. Nedturen ble imidlertid en flott opplevelse! Den beste veien nedover var merket et godt stykke, og utstyret og ferdighetene holdt god standart. Mest imponerende innsats nedover stod den ene av oss på fjellski og relativt myke skisko for. Alle kom seg helskinnet ned til bilene igjen, og var enige om at det hadde vært en nydelig tur tross alt!!

Vi satte så kursen mot Rjukan der det ble overnatting i hytter. Det var godt med en varm dusj, god mat, ord for dagen og hyggelig sosialt samvær.

Søndagen var vi alle enige i at et par timer i skitrekket på Gaustablikk for å finpusse kjøreferdighetene, var en passelig aktivitet. Været var betraktelig dårligere, med snøvær, litt vind og lavt skydekke, så vi ble enda mer fornøyd med bestigningen dagen før.

Takker alle for en flott tur, super innsats av en fin gjeng med topp humør!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar