Høsttur til Høgevarde

Lørdag morgen møtte vi opp på Fjellhaug; med fjellstøvler på beina, det aller nødvendigste i sekken og godt humør. For noen heldige var det avslutningen på høstferien, for andre bare en etterlengtet frihelg på fjellet. Vi kjørte til Bøsetra hvor vi tok beina fatt. Med en skyfri himmel over oss passerte vi snart tregrensa og […]

Lørdag morgen møtte vi opp på Fjellhaug; med fjellstøvler på beina, det aller nødvendigste i sekken og godt humør. For noen heldige var det avslutningen på høstferien, for andre bare en etterlengtet frihelg på fjellet. Vi kjørte til Bøsetra hvor vi tok beina fatt. Med en skyfri himmel over oss passerte vi snart tregrensa og et høstfarget snaufjell viste seg foran oss. Etter ca. en mils gange, med gode pauser, sjokolade og surmix, og ord for dagen underveis, fant vi Høgevardehytta. Etter en kjapp matbit bar det opp på selve toppen – Høgevarde 1461,8 moh. – og i sterk vind hadde vi utsikt over store deler av Østlandet.

Tilbake på hytta koste vi oss med middag og quiz, før dagens bursdagsbarn; Olav ble overrasket med en skikkelig bløtkake, som Gunnar i skjul hadde fraktet med seg opp på fjellet.

Søndagen ble startet med en rolig frokost før vi tok turen – uten sekk – opp på en av nabotoppene; Ranten. Tilbake på hytta rakk vi en nystekt vaffel i caféen, før det var tid for å ta sekken på ryggen og vende snuten hjemover. Fortsatt med sola i ansiktet og en knallblå himmel over oss, fikk vi denne veien virkelig muligheten til å nyte utsikten mens vi nærmet oss tregrensa og utgangspunktet.

Tilbake i bilene var det en sliten, men godt fornøyd gjeng som satte kursen på hovedstaden igjen. Takk for godt fellesskap og mye turglede; kort sagt en fin-fin helg!

Kamilla Lunde