Høstweekend til Ersdalstun, 2-4. oktober 2015

Fredag ettermiddag kunne ikke komme tidsnok denne uka, da 49 stk frisk, norsk ungdom skulle til Sira, på Tråkk Stavanger sin høstweekend.

 

Riktig nok ankom to av disse ungdommene på lørdagen i stedet, og riktignok var ikke alle helt friske.. Men at det skulle bli ei fin helg, det var helt sikkert!

Vertskapet var godt i gang med opplæring av leirstedets fasiliteter, da de første gjestene kom. De ble fort satt i arbeid, og middagen ble servert en gang etter mørkets frembrudd. Alle fant også veien til Ersdalstun. Til slutt. Noen mer bekymret for den stadig smalere grusveien, enn andre..

Lørdag morgen starta for noen med et bad. For oss andre, starta dagen med en rolig frokost, med utsikt over Ersdal og Ersdalsvannet, i sol og morgendis. Kun våte fotspor på asfalten avslørte at noen hadde utnytta morgen mer enn gjennomsnittet.. Hvem var det, egentlig?

Gruppa ble så delt i turlag, etter smak og behag. Noen gikk til Grønhaug, andre utforsket Bringedalen og en tredje gruppe reiste på dresintur på Flekkefjordbanen.

Alle kom hele hjem, og følte vi hadde hatt en smak av sommer. Skjønt, ikke vet vi hva sommer er dette året, så det kan hende at været denne dagen er oppskrytt? Vi fikk i hvert fall testa badeshorts og lue..

Imidlertid, på søndagen var det sommer. Det er vi helt sikre på. Det var sol fra morgen til kveld! Noen ble derfor igjen på leirstedet, for slakking og kanopadling. Vi andre gikk fellestur til Gråhei. Mulig det ikke var en lang tur, men utsikten fra toppen var like flott for det!

På og etter de fine turene, fikk vi prata og blitt kjent, både om alvor og tøys. Spesielt kjekt var det at det var med Tråkkere fra både Bergen, Stavanger og Sørlandet. Ja til grenseoverskridende turer!

Så til konklusjonen: Vi spiste godt, vi lekte godt og vi ble oppmuntret av flotte ord for dagene. Bra folk. Fult hus. Og stormende jubel.

 

 

Takk for turen. Velkommen på neste weekend, vi gleder oss!