Hyttetur til Mustadkroken

Mustadkroken er en hytte i Krokskogen med 30 sengeplasser som leies ut til grupper som skal på tur, vi dro dit med 22 tråkkere en helg i november!

De fleste vet ikke hvor Krokskogen ligger, men den ligger altså like ved Sollihøgda, akkurat på grensen mellom Akershus og Buskerud. Og om du ikke vet hvor Sollihøgda ligger, så er det på veien mellom Oslo og Hønefoss. Hit dro vi altså denne helgen i november, på grensen mellom sommer og vinter. Vi hadde valgt å droppe skiene, men med unntak av tre-fire bekkefar her og der var det snø nesten helt inn til hytta.

Fredag kveld gikk vi inn i stummende mørke, men stien var godt merket med både blåmerker og til og med refleksbånd et stykke på vei. Vi hadde blomkålsuppe til kvelds og god stemning.

Lørdagen tok vi en dagstur nordover, langs en middels god sti, og krysset en fint preparert skiløype. Det fikk noen til å sikle og angre på at de ikke var på ski. Vi rastet i sola ved et hogstfelt, og begav oss på hjemveien når sola forsvant.

Lørdagsmiddagen var lammelår med lettkokt brokkoli, gulrotpuré og sjysaus fra nevnte lammelår. Så var det spilling og prating foran peisen og noen av oss gikk å la oss i fornuftig tid, mens ryktene sier at andre var oppe til klokken ble nærmere tre! Det var til og med nylig installert en projektor der, så hadde det ikke vært for at de fleste manglet mobildekning på hytta, kunne vi tatt et slag Kahoot.

Søndag hadde vi en liten samtale rundt en bibeltekst, før vi vasket ut av hytta og bega oss på hjemveien. Vi valgte en litt lenger vei hjem for å få litt variasjon, og timingen var perfekt for vi var på parkeringsplassen akkurat i det det begynte å mørkne.

Takk for turen!