Kajakktur Grønningen 29.-31. mai 2015

Så var det endelig klart for kajakktur til det som skulle komme til å bli – Forblåste Grønningen Fyr! Alle påmeldte møtte opp ved Kristiansand Feriesenter. ….. gav oss en god gjennomgang av kameratredning og instruksjoner i pakking av kajakk. Etter et raskt skift til tørre klær, la vi kursen mot Grønningen Fyr. Det var […]


Så var det endelig klart for kajakktur til det som skulle komme til å bli – Forblåste Grønningen Fyr!

Alle påmeldte møtte opp ved Kristiansand Feriesenter. ….. gav oss en god gjennomgang av kameratredning og instruksjoner i pakking av kajakk. Etter et raskt skift til tørre klær, la vi kursen mot Grønningen Fyr. Det var lite vind den kvelden, og det gjorde at vi kunne padle på yttersiden av Randøyane. Langt der fremme kunne vi se fyret som ventet på oss, men på det siste stykket mot målet fikk vi en skikkelig regnskyll. Da var det ekstra godt å varme seg i fyrstua, og siden vi først var ute i havgapet ble det selvfølgelig reker på menyen.

lørdagen la vi ut fra fyret ca halv ti, og det så ut til å bli en fin dag på sjøen. Vi kunne nyte Skippergata i solskinn, og underveis ga Mari Stølen oss undervisning i padleteknikk som kunne komme godt med videre på turen. Vi padlet videre forbi Sodefjed og innover mot Kvarenes, og der fant vi en fin rasteplass. Nisten smakte godt og stemningen var god. Da vi etter hvert var klare for hjemturen hadde vinden tatt seg betraktelig opp, og dette bøy på utfordringer for noen og enhver. Men folket viste imponerende styrke, råskap og godt mot i vind og høye bølger. Det ble en bratt læringskurve og nyttig erfaring for mange. Ettersom Grønningen ligger i et værutsatt område, var det for mye vind og bølger til å padle helt ut til fyret den ettermiddagen. Men her hadde vi ordnet transport på forhånd, og en lokal båteier tok oss det siste stykket ut.

Tilbake på fyret ble grillen tent opp, og vi spiste i den flotte bua nede ved sjøen. Etterpå dro vi inn i fyrbygningen for å nyte resten av kvelden der.

Søndag startet med en god frokost, samt rydding og vasking av fyret. Vinden var litt roligere enn dagen før, og vi padlet innover i Randøysund med kurs for Stokken. Det var et perfekt lunsjsted, og her nøt vi både sol og ikke minst nystekte pannekaker med blåbærsyltetøy.

Vinden gjorde at nivået på turen nok ble litt høyere enn vi hadde sett for oss, men takket være en sporty gjeng ble det en minnerik helg. Tusen takk for turen alle sammen, og håper det ga mersmak på nye kajakkopplevelser! Og en spesiell takk til ….. som ble med oss i turleder-teamet 🙂