Kajakktur i Grimstads vakre skjærgård, 20-21 mai

Det er noen som mener at vi på Sørlandet stort sett har det greit.  Denne helga vil jeg påstå at både sørlendingene, rogalendingen, østlendingene og vestlendingen hadde det i overkant greit.  Et døgn på kajakktur med fine folk er jo veldig greit! I år var det skjærgården i Grimstad som skulle utforskes.  Takket være …… […]

Det er noen som mener at vi på Sørlandet stort sett har det greit.  Denne helga vil jeg påstå at både sørlendingene, rogalendingen, østlendingene og vestlendingen hadde det i overkant greit.  Et døgn på kajakktur med fine folk er jo veldig greit!

I år var det skjærgården i Grimstad som skulle utforskes.  Takket være …… så fikk halvparten av oss leie kajakker av Bibelskolen.  Det var også der vi møttes, 8 glade kajakkpadlere.  Det blåste godt den dagen, så ruta ble lagt opp etter værforholdene.  Godt å få brukt musklene litt og prøvd seg litt i bølgene.  Undertegnede var litt eplekjekk før turen starta og ble dermed nødt til å padle på hele helga for å bevise at hun var så sterk i armene som hun påsto før vi gikk i gang.

Vi padlet mer eller mindre rett til leirstedet på Ytre Maløya og rigget oss til. Veldig fin plass!  Vi fikk skiftet til tørt tøy og fikk varmen i oss igjen før vi la ut på ekspedisjon til fots rundt øya.  Dermed fikk vi oss til og med en liten topptur og fikk flott utsikt fra toppen av øya.  Det hører jo med på Tråkk-tur.  Vel tilbake i leiren igjen kjente vi oss klare til å utforske skjærgården igjen.  Akkurat da vi satte oss i kajakkene igjen, så åpnet himmelen seg og det begynte å regne.  Heldigvis varte det ikke lenge, og vi fikk oss en fin padletur gjennom Hesnes-kanalen og rundt holmene både innaskjærs og utaskjærs.  Vel tilbake i leiren igjen var det fremdeles liv i bålet og ikke lenge etter dukket sistemann i flokken opp, en rogalending som helst skulle vært med Oslo-Tråkk på kajakktur men som måtte ta til takke med oss i sør.  Når det er sagt så var han godt fornøyd med valget skal vi tro han selv.  Han kom iallfall med en vanvittig energi etter en dag med dugnad i Søgne.  Han og …….. hadde mange gode påfunn til effektivisering av hogging og kløyving av ved til stor underholdning for oss andre som nøt varmen fra bålet.  Vi holdt liv i bålet hele kvelden mens vi grilla og koste oss.  I god Tråkk-ånd ble det i løpet av kvelden sendt rundt den ene godsaken etter den andre.  Til og med deilige muffins hadde …. fått med seg i kajakken.   Ikke rart vi fikk løst mange verdensproblemer rundt bålet.  Singellivet, speed-dating, flått, sommertur osv…  I de sene nattetimer krøp de fleste av oss ned i soveposen under åpen himmel mens de to eldste (?) krøp inn i teltene sine.

Neste morgen våknet vi til sol og blå himmel.  Vi hadde lang frokost og nøt formiddagen før vi kom oss i kajakkene igjen.  Litt vind var det også denne dagen.  Dermed måtte vi også denne dagen tenke vindforhold for hvordan ferden skulle gå.  Løypa ble noe av det samme som ettermiddagen før.  Etter å ha padlet et stykke og så gjennom Hesnes-kanalen gikk vi i land og hadde lunsj og siesta på gresset ved Marivoll Camping.  Deretter padlet vi hjemover i motvind.  Totalt padlet vi ca. 2 mil i løpet av helga.  Helga ble avsluttet med middag på Apotekergaarden og is på brygga i Grimstad.  En fin avslutning på ei fantastisk flott helg i skjærgården!

Tusen takk til turleder for god turledelse og en ekstra takk til …. for leie av kajakker og guiding i skjærgården!

Referent:

Bilder? Er på vei