Kajakktur i Lofoten

Fra Bergen, Oslo, Torp og Kirkenes kom forventningsfulle padlere til Svolvær lufthavn søndag 8. juli. Lofotens mektige landskap med sol og varme gav en yrende glede i oss.

Store matforsyninger ble fordelt på hver enkelt. Kajakkene ble justert. Rundt kl. ni var vi i gang med de første padle takene i en enorm Lofotnatur.
Vi gikk i land første natta på en kritthvit strand, og det ble sene nattetimer foran bålet med grilling av pølser.
Sola vekket oss neste dag. Denne dagen padlet vi i fint driv langs holmer og inn fjorder. Krystallklare farger kunne vi se godt på sjøbunnen fra kajakken. Et unikt syn. God lunsj på stranda med sol og varme. Praten gikk lystig og lange sukk hørtes fra en fornøyde gjeng. Tidevannet steg kjapt mens vi spiste, noe vi ikke hadde vendt oss til ennå. Derfor fikk noen en rask joggetur i tørrdrakten ut til kajakkene for å hente flytende liggeunderlag eller redde kajakkene fra og forsvinne ut på sjøen. En morsom underholdning for oss andre.
Vi hadde eventyrlig padling mellom stupbratte fjell hvor vi til slutt gikk i land….Et par hadde nok sett at dagen varte lengre, og de lot seg ikke stoppe og fortsatte turen litt til. Vi andre slo oss til på et nydelig overnattingsted for denne natten. Nå skulle midtnattsola nytes! Menyen denne kvelden var pestogryte som vi inntok sittende i myk lyng og mose med utsyn over fjorden og morgendagens mål, Trollfjorden. Hurtigruta gled forbi og vi gjorde et tappert forsøk med å ta bølgen og rope Tarzanhyl, men det var ikke nok til å få kapteinens oppmerksomhet. I de sene kveldstimer gikk turen opp til et høydedrag med enda bedre utsikt og flere gode bilder ble tatt. 
Dag nummer tre kunne vi gli inn Trollfjorden og oppleve den spesielle, trange fjorden med sola fortsatt i front. Tror ikke det er mange som kan skryte av Eskimorulle i Trollfjorden. Det ble gjort denne dagen. En gratis dusj under rennende vann fra en foss fra fjellet prøvde noen seg på også.  Da vi kom i enden av fjorden ble lunsjen inntatt og fjorden kunne studeres nærmere. Det ble topptur på de fleste til en selvbetjent DNT hytte og videre til en topp med nydelig utsikt. Det ble knipset i vei i et vakkert skue med Trollfjorden i front. Vi visste at cowboybrød ble stekt mens vi var på tur, men ikke visste vi at det kunne bli en større utfordring. Den bakende cowboyen var uheldig og fikk flammende rødsprit på bena. Det ble annengrads forbrenning, heldigvis hadde vi to leger som tok ansvar og gav rett behandling. På resten av turen gikk den blide og ikke klagende brannskadde med foten i bærepose og croxsandal. Denne kvelden tok vi turen om Bunnfjorden og kunne betrakte havørn og rikt fugleliv. Noen prøvde fiskelykken og kunne glede oss andre med store fine torsker.
Kvelden ble tilbrakt på samme overnattingsted med finnbiff og eplepai til dessert. Namnam det smakte godt! Flere dro med seg soveposen ut og sovnet til bølgeskvulp, fuglekvitter, midtnattsol og en og annen snorkelyd fra teltene. Under hele turen var det noen som tilbrakte flere netter med himmelen som tak.
Morgenbad sto for tur neste dag. Enkelte stupte uti uten å nøle, men noen måtte telle til tre opp til flere ganger;)
Målet dag fire var Digermulen, shopping på matbutikken og å nyte kroas fristelser. Det gav mersmak! Denne ettermiddagen padlet vi inn trange kanaler, blant holmer og koselige fiskehavner/feriehus. Fiskefangsten tok helt av. Det kokte med makrell og vi kunne se store stimer rundt kajakkene! Gøy!! Fiskefangsten ble tilberedt og en nydelig fiskesuppe ble servert utpå senkvelden. Kajakkturen førte nok alle ut av sine faste rutiner i forhold til døgnrytme og måltider. Middag rundt midnatt ble en fast rutine hver kveld. Midnattsolen ble maksimalt utnyttet med andre ord:)
Den siste hele padledagen var like eventyrlig. Nise så vi fra kajakken denne dagen! Kveldens happening var et lite fugleunder. 18 stykk fikk være vitne til at en fugleunge ble klekket ut på stranda vi gikk i land på. Det var en andektig stemning blant oss alle der vi søkte dekning blant høye strå for at matmor skulle få ro. Vi kunne komme opp fra vårt gjemmested etter hvert. En nydelig middag ble inntatt bestående av spagetti bolognaise. Det smakte fortreffelig! Lek og bål utover kvelden. Med en litt vemodig følelse i magen måtte vi innse at siste dag var kommet, og vi padlet inn til Svolvær sentrum med kajakkene. Underveis dit kunne vi kjenne de første regndråpene på denne turen. Det var bra timet!!! Dette hadde vært en super og uforglemmelig tur! Alle virket strålende fornøyde og glade!
Takk for turen enestående gjeng!!!
0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar