Kajakktur i Vegår

På tross av dårlig værmelding hvor det var meldt ekstremt store nedbørsmengder denne helgen, møtte 6 tråkkere opp ved Vegår lørdag ettermiddag, klare for kajakktur. Da vi startet skinte til og med sola og vi kunne starte turen med å padle i t-skjorte.  Lørdag ettermiddag padlet vi rundt 14 km fra Vestfjorden over Nordfjorden og […]

På tross av dårlig værmelding hvor det var meldt ekstremt store nedbørsmengder denne helgen, møtte 6 tråkkere opp ved Vegår lørdag ettermiddag, klare for kajakktur.

Da vi startet skinte til og med sola og vi kunne starte turen med å padle i t-skjorte.  Lørdag ettermiddag padlet vi rundt 14 km fra Vestfjorden over Nordfjorden og mot Mo. Vi var heldige og hadde medvind hele veien. Langs veien hadde vi flere stopp med lokalinfo og vi padlet også innom en liten kulp med en gammel mølle og foss.

Lørdagens padletur endte ved Storfiskholmane, hvor vi skulle overnatte. Her tente vi opp bål og grillet. Utpå kvelden kom også enda en tråkker padlende. Så nå var vi blitt 7. Praten gikk til langt på natt rundt bålet, mens vi laget deilig dessert med stekte epler og pannekaker.

Søndagen startet rolig med lang og god frokost med både speilegg og bacon. Noen fikk også øvd seg på eskimorulle før vi pakket sammen og padlet videre i retning mot Sørfjorden. Her ble det en variert padletur med mange øyer vi padlet innimellom, under flere bruer og vi padlet også inn i en smal kanal. Noen fikk seg også en svømmetur. Vannet var blikkstille. Fisken bet villig på kroken her, og det ble flere flotte ørret. Til slutt padlet vi inn i et annet vann hvor vi endte turen. Her ble vi hentet i bil slik at vi kunne hente bilene våre i den andre enden av Vegår.

Været ble over all forventning og vi både startet og avsluttet turen i strålende solskinn og alle var svært fornøyde etter en fantastisk kajakktur i flott natur med fine folk.