Kajakktur til Auesøya, 4-5. juni

På årets kajakktur ønsket vi å utforske skjærgården øst for Kristiansand. Vi valgte Lillesand som utgangspunkt, og lørdags formiddag møtte alle opp ved lokalene til Lillesand kajakklubb. Til tross for noe frustrasjon over begrenset plass i skottene, ble kajakkene pakket så godt som mulig før avreise.

Da vi var kommet på vann satte vi kurs for Grunnesund og videre mot Auesøya. Sola skinte fra skyfri himmel, men vinden var også tilstede og lurte enkelte av oss i solbrentfella. Turen utover gikk fint, og vi kom oss etter hvert i land på Auesøya. Det var vi ikke alene om skulle det vise seg… På øya var det allerede 80 speidere som hadde slått leir og var i ferd med å rydde øya for søppel. Men det var mer enn nok plass til alle sammen, og vi fant oss en nydelig plass i kveldssola på en odde på sørsida av øya – i motsatt ende av speiderleiren J

Stemningen var på topp med bading og grilling, og flere bestemte seg for å sove ute under åpen himmel. Det er noe spesielt å våkne med utsikt til et blikkstille åpnet hav og så kaste seg i sjøen for et morgenbad.

Etter frokost søndag morgen, bare det ut på tur igjen. Vi var blant annet innom Sokken på Auesøya som var et veldig flott sted både for kajakker og båter. Etter en liten teknisk pause så padlet vi videre mot Lillesand, det var lite vind og bølger så det var ingen utfordringer denne dagen heller. Det ble en rast i Hershellerbukta på Svinøya, der det var akkurat nok plass til kajakker og padler. Vi nøyt det nydelige været så lenge vi kunne før vi satte kurs mot Lillesand og en trafikkert innseiling til Lillesand. Takk til alle som deltok og stor takk til Jan som hentet kajakkene på Tromøya i Arendal. Det bli flere kajakkturer.