Kajakktur til Grebbestad 13.-15. juni

Vi hadde vært bortskjemte med sommervær i Oslo i lange tider. Nå var vi spente på om vi kunne få like fint vær i Utlandet, altså Sverige.
Og for dem som måtte være i tvil: Grebbestad leverte varene . igjen! 

Vi kjørte fra Oslo fredag ettermiddag. Tarjei kjørte først, og møtte Johannes på veien, han kom fra Halden. Tre andre biler kjørte fra Oslo uavhengig av hverandre, og rullet inn i Grebbestad sentrum (= parkeringsplassen ved ICA) innen et intervall på 6 minutter – snakk om bra timing!

Vi ble møtt av Mats og de andre kajakk-gutta som tradisjonen tro utstyrer oss med det vi trenger (inkludert «norske-årer» for sære nordmenn) og gode råd for kajakkturen. Vi padla til Ormodden der vi hadde tenkt å slå leir for helga, men siden den etablerte leirplassen var opptatt, fant vi oss heller en nydelig fredelig vik litt vestover. Lavvoene kom opp, fiskesuppe ble kokt og fortært, og myggen kom…. Noen testa badevannet, andre prøvde febrilsk å bli kvitt myggen, og vi laga til slutt et lite bål som gjorde det litt mer levelig. Fullmånen kom opp, og vi krøp i posen, de fæle turlederne hadde tross alt varsla vekking allerede kl 8 på lørdag. …
Lørdagen kom med strålende sol, og vi forberedte oss til kameratredning og padletur. Vi lot leiren stå, og etter at de fleste hadde testa badevannet sammen med kajakken, la vi kursen på vestsiden av Musøen, og sørover mot Fjellbäkka. Vi lunchet på veien, slik at vi var helt klar for is da vi kom frem. (Noen orket likevel en større is enn andre… Johannes…?) En god pause i sola på brygga var slettes ikke feil, mens noen benytta anledningen til å besøke Kungskluften og se på utsikten. 
På vei tilbake til leiren fikk vi prøvd oss i litt bølger, men ikke verre enn at alle klarte det fint. Var nok verre med den ensomme sauen som stod brekende alene på en liten øy, tror den glemte å gå over før floa kom…? 

Lørdagskveld er for mange ensbetydende med pizza, og Tråkk kan da ikke ødelegge lørdagstradisjoner. Pizza på primus smaker supert, hvis man får dreisen på stekinga, men er best for tålmodige sjeler i godt vær – altså perfekt for denne kvelden. Mens pizzadeigen hevet seg, benytta vi sjansen til et «stille kvarter» der vi fikk anledning til å tenke litt på de kloke «ord for dagen» som var delt med oss så langt i helga. Livet er litt som å pakke i kajakk: man kan få plass til veldig mye, hvis man bare pakker på riktig måte, og sørger for å vite hvor man skal ha de viktigste tinga! 
Etter middag var det igjen duka for bål, og kaffe og sjokolade. Noen krøp etter hvert mot soveposen, mens andre ville ut på nattpadling. Nydelig måne gjorde det til en helt spesiell opplevelse! 

Søndag morgen sov vi lenge, og nøt en bedre søndagsfrokost før vi pakka kajakkene og tok fatt på hjemveien. Hadde heldigvis tid til en god lunchpause, med tid til både bading og pannekakesteking. Audun fikk også tatt seg en spasertur over kajakkene, og vi fikk inspisert det variable (dyre)livet i den svenske strandsonen. Mye fint å se på, men den stakkars selen hadde det kanskje ikke så godt. 
Vel fremme pakka vi i bilene, og avslutta med is på brygga i Grebbestad – og dette kan vi gjøre igjen! 
Takk for en super tur!
0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar