Kajakktur til Grebbestad 7.-9. juni

Sol, svaberg, kajakk... det var det vi drømte om da vi planla denne helgen i vinter....

Det var en forventningsfull gjeng som var på vei til skjærgården utenfor Grebbestad denne fredagen. Sola skinte, værmeldingene var strålende og gode folk skulle samles til kajakktur. Vi dro puljevis fra Oslo, og møttes ved kajakkutleien i Grebbestad. Etter pakking i kajakker la vi i vei, og etter en flott padletur i kvelds-sol, kom vi frem til Stora Brattholmen, der vi ble tatt i mot av en liten gjeng som hadde padlet foran med egne kajakker. De hadde funnet en flott leirplass og  til og med satt opp en lavo og et telt, så det var luksus å komme frem til. Vi slo leir, og laga middag i fellesskap; fiskesuppe stod på menyen, vi var tross alt til sjøs.

 

Lørdagen opprant med strålende sol, og etter lang frokost i sola, lot vi leiren stå og gjorde oss klar til en dagstur til den idylliske ”småbyen” Fjellbäcka. Et par stykker hadde kameratredningsøvelse, og så var alle klar til å redde hverandre om uhellet skulle være ute. Heldigvis fikk vi ikke bruk for denne kunnskapen i helga, de få som ble ufrivillig våte kunne selv krabbe på land igjen.

Vi padla til Fjellbäcka, der vi hadde lunch på brygga, og mange fikk seg også en is. Vi delte oss så i to, der en gruppe padla videre sørover, mens resten dro tilbake til leirplassen for trivsel, bok, a-magasin og sol.

 

Middagen ble igjen laget på diverse primuser etter diverse anvisninger fra matinnkjøper, og alle ble gode og mette, og mye pasta ligger i boden og venter på neste tur.

Etter ord for kvelden og vakker svensk sommersang, rakk vi akkurat avslutningen av en nydelig rosa solnedgang. ”Aften rød, morgen sød”, ble vi enige om at det måtte bety, selv om vi ikke huska helt..

Takket være noen ivrige vedsamlere, kunne vi samles rundt bålet til kvelden, og noen engasjerte seg også sterkt i fotballkamper (både den som ble fulgt via telefon, og den som foregikk helt lokalt), spørrelek og tur-yatzi-spill. En helt ekte flaskepost dukka også opp i vedinnsamlinga, og Maja Sofie på Tjøme (en gang 5 ½ år, uvisst hvor gammel hun er nå) kan glede seg til brev i posten.

 

Natt til søndag ble det plutselig trangt om plassen i lavvoene, etter at de fleste som lå spredt rundt omkring på svabergene ville flytte inn da det begynte å regne. De hadde visst ikke fått med seg at turlederne hadde bestilt dette regnet for å få vaska lavvoene før vi skulle hjem. Utenom dette, var folk fornøyd med værplanleggingen!

 

Søndag formiddag padla vi i to grupper til Krossholmen, der vi hadde lunch og bad, og deretter tilbake til Grebbestad. Hovedfeltet avslutta med pizza på kaia der, og som i enhver norskstil med respekt for seg selv: ”Alle var enige om at det hadde vært en fin tur”!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar