Kanotur i Donevannet 8 oktober 2017

Tråkk drar igjen på tokt i kano på høsten. Denne gangen går turen til Donevannet i Søgne/ Langenes. Vi parkere ved Søgne gamle kirke, og vandrer uredd mot fremmede mål. Som tar oss på en fin tursti på ca 3 km, før vi kommer til vannet. Når vi først er kommet frem, studerer vi kartet […]

Tråkk drar igjen på tokt i kano på høsten. Denne gangen går turen til Donevannet i Søgne/ Langenes.

Vi parkere ved Søgne gamle kirke, og vandrer uredd mot fremmede mål. Som tar oss på en fin tursti på ca 3 km, før vi kommer til vannet. Når vi først er kommet frem, studerer vi kartet turleder har skaffet oss og finner ut at vannet er ca 1,5 km lagt. Så vi blir først litt engstelig på hvordan skal vi klare å «holde ut» frem til 18.30, som turleder har lovet oss at turen skal vare.. Men etter litt studering av kartet på stedet, finner vi ut «hvor» vi er. Og legger ut på eventyr.

Etter å ha padlet hele 60 meter, kommer vi til to små øyer som vi bestemmer for å bestige. Siden det ikke har noen navn på kartet, døper vi de til Tråkk 1 og Tråkk 2, med å heise Tråkk Sørlandet flagget.

Turen går videre, der vi ser en bever (Desverre ingen bilde av) og en veldig bedagelig frosk på svømmetur. Vi eventyrere som utforsker i Tråkks navn begir oss videre på øy-hopping og padlet mellom, «over» småøyer og skjær. Når vi hadde vi padlet 75% rundt den store øya og bestemte vi oss for å slå leir på en fin plass vi fant (som skulle visse seg å være den eneste plassen) Her tente vi bål og grillet pølser, toast og banan med sjokoladebiter i. Som ble spist med hjemmespikket skje som ………… laget (tommelen opp) Etter lunsjen er spist, var det tid for å slappe av i sola. Vi hadde jo sett det meste som var å se, og vi ville jo ikke hjem. Turleder ……… var rastløs og tok seg en runde rundt øya, etter at vi hadde forsikret oss om at hun ikke skulle forsvinne for oss 🙂 Da hun ankom hel, pakket vi sammen og padlet en runde til alle sammen for å få max padling, før vi snudde nesa hjemover (som var 19.10)

Dette ble en kjempekoselig tur. Og ikke minst har Tråkk nå erobret to øyer, som …skal ned å få hevd på i Søgne kommune.