Kanotur i Oggevatn 21. september 2014

Kanotur med Tråkk i Oggevatn søndag 21. september 2014

Sommeren 2014 vil nok lenge bli husket som uvanlig varm og solfylt! På kanoturen i Oggevatn denne søndagen fikk vi oppleve at sommeren fortsatt ikke hadde sluppet taket! Og det til tross for at oktober snart stod for døra.

 

4 morgenfriske tråkkere møtte opp på Lund – klare for å oppleve noe av Oggevatns flotte padleeldorado! På kjøreturen oppover fikk vi sikret oss litt nødvendig proviant på Joker Kvarstein. Så var vi også fornøyde for at vi hadde fått støttet opp om lokalbutikken! Vel framme var det ikke lenge før vi var på vannet utstyrt med hvert sitt kart. Men turleder hadde på forhånd vært på et-par ekspedisjoner med kano i området, så vi lot henne ta ansvaret for å bestemme turens rute.

 

Vi hadde på forhånd hørt noen rykter om at noen andre tråkkere var på hyttetur et sted i nærheten. Så vi tenkte jo at det hadde vært gøy om vi plutselig traff på dem. Vi padlet utover Lognesfjorden, og etter ei lita stund kom en båt med påhengs mot oss. Vi drog raskt kjensel på gjengen i båten, så det var jo et hyggelig sammentreff! Vannet var ganske stille, så vi ble liggende i ro utpå fjorden ei god stund. De serverte oss muffins, og vi fikk en koselig prat. Vi fikk også vite at stedet der vi var ble kalt Danskestrædet.

 

Men skulle vi padlere komme oss rundt runden som turleder hadde planlagt, så måtte vi jammen ta årene fatt. Turen gikk videre mens vi fikk nytt det nydelige landskapet! Etter hvert ble vi så sultne at vi måtte komme oss i land på en holme. Der grillet vi pølser og banan m/sjokolade til dessert. Så prøvde vi å ikke tenke på at dette kanskje ble ei av årets siste grillinger. Vi glemte nesten at dagene er litt kortere i slutten av september enn midt på sommeren. Men vi kom oss etter hvert i kanoene igjen, og vi nådde akkurat tilbake til Ogge Gjesteheim før sola gikk ned.

 

Siden ingen hastet hjem, så avsluttet vi turen på med is og en prat på plenen foran gjesteheimen. Og de som ikke hadde fått bevegd seg nok i løpet av dagen prøvde seg også litt i lekeapparatene som var der. Vi var alle enige i at dette hadde vært en flott dag – som enda flere skulle fått med seg!!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar