Kanotur i Oggevatn 9. oktober 2016

Søndag 9. oktober var litt mer høstlig enn de andre søndagene denne høsten. Da vi møttes ved Rundingen på Lund i kald vind skjønte vi nok at dette kunne bli en frisk dag til vanns! Vi kjørte til Ogge Naturskole der vi hadde leid kanoer. Dette er en leir som ligger på Dikesholmane sør i […]

Søndag 9. oktober var litt mer høstlig enn de andre søndagene denne høsten. Da vi møttes ved Rundingen på Lund i kald vind skjønte vi nok at dette kunne bli en frisk dag til vanns! Vi kjørte til Ogge Naturskole der vi hadde leid kanoer. Dette er en leir som ligger på Dikesholmane sør i Ogge i Birkenes kommune. Vi var 11 stk. som la i vei utover fjorden. Den ene kanoen måtte vi være tre stk. i – noe som skulle vise seg å by på litt utfordringer for padlingen! Det ble litt problemer med å holde rett kurs når det også var en del bølger og motvind. Noen var nok litt mer trent til å padle enn andre, men ved å ta tida til hjelp kom vi oss alle fram til en av de fine pauseplassene i vannet. Ogge består av hele 365 øyer og holmer! Så vi var glade for at en av deltakerne var lokalkjent slik at vi kom oss i land på et greit sted!

Det ble fort fyr på både bål og griller. Pølser m.m. gikk ned på høykant. Vi klarte å holde varmen så pass at pausen faktisk varte i ca. 2 timer. Før vi pakket sakene fikk vi med oss et godt ord for dagen fra en av turlederne. Vi fortsatte padlingen videre oppover før vi måtte stoppe og bære kanoene noen meter. Da vi var nesten oppe ved Ogge gjesteheim så snudde vi og satte kursen sørover igjen. Litt bølger var det fortsatt. Men nå var det i alle fall medvind og kanoene gikk litt mer av seg selv. Ogge er 10 km langt. Så etter å ha padlet nesten fra den ene enden til den andre av vannet og tilbake, så ble det jo en del kilometer til sammen!

Vel i land var vi blitt en turopplevelse rikere! På tross av at vi lengtet hjem til dusjen for å få varmen, så var det fortsatt smil og godt humør i gjengen! Men jeg tror nok at de fleste var enige i at det for et senere år kan være fornuftig å legge kanoturen til litt tidligere på høsten eller forsommeren. Uansett en litt kald opplevelse så er i alle fall Oggevatn et flott padleeldorado!