Kanotur til Femundsmarka

Første helga i september var det duket for kanotur i Femundsmarka,
og noen ganger er livet som i turbøkene.. :-)

Vi kjørte fra Oslo torsdag ettermiddag, spiste burger på ambulansepersonalets lokale favoritt på Elverum, og kom frem til Femunden Canoe Camp sent torsdag kveld. Ble godt mottatt av verten der, og noen slo opp telt, mens andre valgte å benytte den flotte gapahuken som var bygget.

Fredag morgen ble vi fraktet østover til Jyltingemarka, et område øst for innsjøen Femunden, med flere småvann på rad og rekke. Vi skulle først og fremst oppleve, ikke gjennnomføre, og vi tok oss god tid til å nyte den flotte naturen og ha gode lunchpauser. Litt trange passasjer var det mellom vanna, litt staking, litt ”sitte fast i gjørma”-utfordringer, litt steiner og litt bæring. (Vi kunne også se at noen hadde skrapa borti disse steinene før, i og med at det var aluminiumsspor der allerede før vi kom.. ) Men det var også mye blåbær, mye sol, fantastisk stjernehimmel, nattpadling, mye god mat, prat og trivelige folk, og vi tok oss tid til ”stille kvarter” i lunchen, til inspirasjon når vi er tilbake i hverdagen.  

Mange forbinder Femundsmarka med gammel furuskog, og den kom til sin rett på denne turen, med høy bålfaktor både morgen og kveld. Ingenting er som en fredelig tyri-ild i en mørk kveld! Spesielt stas er det når Eli Kathrine har med seg eventyr til høytlesing. Kan det bli bedre? Noen ble til og med så revet med av stemningen at de fant frem badetøyet, og det er jo litt ekstra stas å betrakte et bål fra vannet, da.

 

Søndag ettermiddag gikk ferden tilbake til Oslo, og jeg tror vi alle var enige om at det var en flott tur!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar