Klatretur til Bohuslen 27-29. september 2013

8 ”klatretråkkere” møttes fredag ettermiddag ved Fjellhaug Bibelskole. Vi gledet oss til en helg med klatring på svensk granitt.

Vi unngikk helgerushet og kom oss raskt avgårde, uten å bryte fartsgrensa, til Svinesund og Sverige. Vi hadde en liten pitstop i Strømstad hvor vi spiste middag på en trivelig pizzeria. Fredag kveld ankom vi campingen ved hytta til Bohuslen klatreklubb i Munkedal. I mørket satte vi opp teltene på plenen og tok en tidlig kveld.

Lørdag morgen våknet vi opp til sol og kald luft. Været var optimalt for klatring. Etter frokost kjørte vi til en klatreklippe ikke lagt unna campingen som heter Avje(Evje). Her delte vi oss inn i 3 taulag. Klippen lå fint til i en åpen skog og vi fikk mye sol i løpet av dagen. Veggen var på det høyeste ca 40 meter med mange fine risslinjer med fast fjell og gode sikringsmuligheter. Både nybegynnere og mer erfarne klatrere fikk prøve både å lede med naturlige sikringer og klatring på topptau. I 19 tida kjørte vi tilbake til campingen og lagde i felleskap en god middag. Kvelden ble avsluttet rundt bålet under stjerneklar himmel.

Søndag morgen spiste vi frokost, pakket ned teltene og kjørte til et klatrefelt ved Lysekil som heter Brappersberget. Klippen lå også her fint til i åpent terreng og bød på mange ruter på ulike vanskelighetsnivå. Kl 16 var alle slitne og fornøyd, vi pakket sammen klatreutstyret og kjørte tilbake til Oslo. På veien hjem var pizzerian i Strømstad obligatorisk stoppested.

Takk for fin tur!

Hilsen Øyvind og Eli Kathrine

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar