Klatretur til Hankø 3. – 5. juni 2016

En Tråkktur trenger ikke være så lang. Det holder med en knapp times gåtur, slå leir, og så holde seg på de samme få kvadratmeterne helga gjennom fram til retur søndag ettermiddag.

Vi snakker klatretur.  Til vårt forsvar var den knappe timen gåtur ingen walk in the park, nedlessa som vi var med lavvo, mat til gode middager, vann til halve helga, metervis med tau og kilovis med klatresikringer.

Hankø er en attraksjon i seg selv: Egen ferge med inngrodd fergemann som frakter oss det korte stykket over sundet, staselige hytter og ærverdig hotell, 200 halvtamme rådyr, og ikke minst en lang og fin klatreklippe ved sjøen – med leirplass på toppen og utsikt rett i «havet» (i det minste ut mot ytre Oslofjord).

Klatreveggen stod ikke noe tilbake for omgivelsene, og den hadde utfordringer til alle.  Vi jobbet oss oppover på lister, slopere og riss, men med god beta underveis kom vi oss over de fleste crux, selv med noe pump.  Noen firerruter gav mer motstand enn forventet, mens noen syverruter nok ikke kunne forsvare graderingen.  Som du ser: utfordringer både for klatreteknikken og -terminologien.  Men etter hvert som huden på fingrene ble mer og mer tynnslitt, og klatreskoa trangere og trangere, var det i grunnen greit å ta pause med samtale om for eksempel forskjellen mellom ei tynn rute og ei tynt sikra rute …

Jobbinga i veggen blei godt balansert med lange gode lunsjpauser på et svaberg i sjøkanten.  Nevnte vi forresten at vi hadde nydelig sommertemperatur?  Det var nødt å bli bading både før og etter maten.  Fredag- og lørdagsmiddagene ble inntatt i høyden over klatreveggen mens vi så sola gå ned i horisonten.  Legg til sene men lange frokoster og du får ei fantastisk helg!  Takk for godt selskap og god sikring!  Neste gang må vi padle ut.