Løssnøkjøring i Røldal 12-14.feb 2016

Vi kom fra øst og vest, sør og ikke så veldig nord, for å feire snølykke i Røldal. Tradisjon tro møttes vi på Fjellstøl, men det ble ikke taco..

 

 

Røldal møtte oss med tolv minusgrader, og en frosset nøkkelboks. Heldigvis for turlederne var en sporty kar tidlig ute til hytta, og han fikk ordna både lås og fyr i ovnen. Da vi andre kom, på skuter, ski eller til fots, var hytta varm, og humøret på topp!

Etter fordeling av rom, en god middag og hilsing på kjente og ukjente, kom natten fort. Turledere gjorde et forsøk på å forklare hvordan man deler en varmtvannsbereder på 26 turglede mennesker. Ja, vi var nemlig tjueseks glade tråkkere på tur! Og forklaringen var en suksess; alle som ville fikk varmt vann i dusjen lørdag kveld. Tror vi..

Lørdag morgen vokna vi til sol og blå himmel! Eller det vil si, sola hadde kanskje ikke stått opp over skitrekket, men vi visste den ville komme! Ellers syns noen det var vel tidlig å spise frokost klokka 8.30 en lørdag, men turlederne, i hvert fall en av oss, syns det var viktig å få alle mann i trekket før det åpna!
Noen skyer kom ut over dagen, men føret var strålende. Litt lite nysnø – det er kanskje prisen for det fine været!

Da skitrekket stengte, var det blitt ganske kaldt på nesen. Da var det godt å komme inn i den varme hytta. Kvelden gikk fort: dusjkø, dusj, middag, delekveld (med gitar), spilling, kake og gode samtaler.
Vi snakka om fri-modig-het. Eventuelt fri-modighet. Det ble forskjellige tolkninger. Men vi kom vel fram til at vi vil være frimodige…

Intet hvilehjem for denne gjengen; søndag morgen var det igjen opp klokka 8.30! Noen sto i hvertfall opp da, om det ble et lite bordvers-kor. Likevel fikk alle tid til å vaske og pakke det som måtte pakkes, før vi rant ned i trekket. Ikke helt før trekket åpnet denne gangen, men ikke så galt likevel. Det ble sol og blå himmel hele dagen! De som hadde vært i Røldal før hadde ikke opplevd dette før.. Det hadde for så vidt ikke vi som ikke hadde vært der før heller..

Godt føre (tross lite løssnø), hyggelige gjensyn, kjekke nye bekjentskaper og fantastisk vær!

 

Tusen takk for ei strålende helg!