Overnattingstur til Homlungen fyr 14.-15. november

Vi hadde invitert til en helg med «Inspirasjon og sjelefred», og selv om været ikke akkurat viste seg fra den fredeligste siden den første delen av turen, tror jeg alle vendte hjem med litt mer fred enn da vi kom.

Vi  kjørte til Skjærhalden lørdag morgen og gikk en tur i vinden mens det ennå var lyst. I god tid før mørket kom, begynte vi den strabasiøse transportetappen over sundet til øya der fyret ligger. Det var ganske kraftige bølger, og selv om det bare var 50 meter å ro, krevde det en stødig skipper, og det hadde vi heldigvis i gruppa. Johannes rodde utallige turer frem og tilbake og fikk både alle oss og all bagasjen trygt over.
Vel fremme ved fyret venta en flott utsikt og en nydelig solnedgang. Bølgene slo fremdeles, og utover kvelden fikk vi virkelig kjenne verdien av å fast grunn under føttene når det stormer som verst rundt oss, både på tur og ellers i livet.
Etter en kaffekopp hadde vi en stille halvtime hver for oss, og deretter gikk det mot middag. Vi fikk akkurat plass rundt langbordet, og vi nøt en tre retters middag, der forretten dog ble noe alternativ med polarbrød i stedet for lomper, men det var ingenting å si på verken smaken, stemningen eller mengder av mat.
Det var mange av oss som måtte en ekstra kveldstur ut for å kjenne på vinden, høre på bølgene og se på stjernene, en virkelig vakker og mektig opplevelse!
Neste morgen nøt morgenfuglenen kaffe og sjokolade til soloppgangen, og etter en søndagsfrokosten hadde vi igjen stille halvtime, og deretter vaska vi oss ut for å overlate hyttene til noen andre. Da vi kom til fastlandet hadde vinden løya, og vi tente bål i strandkanten. Noen gikk tur i den nydelige nasjonalparken mens andre nøt sola på svaberga. Når sola varmer i november er det bare å benytte sjansen til å nyte den!
Vi stekte pølser og marsmallows, de tøffeste av oss bada, (enkelte for andre gang den dagen) og ikke før sola hadde gått ned, klarte vi å rive oss løs for å returnere til bilen og storbyen, og omsider slå på mobiltelefonen igjen.

Konklusjonen var klar: dette kan vi gjøre igjen, Ytre Hvaler nasjonalpark og Homlungen fyr, i kombinasjon med trivelig Tråkk-fellesskap, leverte varene; Sjelefred og Inspirasjon!

Takk for turen!