Overnattingstur til Strømtangen fyr 22.-23. oktober 2016.

Sjø, svaberg, fyr, fellesskap, vind, vær og Gud. Alt lå til rette for en fin tur i Østfolds-skjærgården....

Det var en sur og kjølig oktober-lørdag, men vi var 15 forventningsfulle Tråkkere som møttes for å dra på Fyr-overnatting på Strømtangen. Før vi forlot fastlandet hadde vi en liten ekskursjon opp til Torgauten fort, der det var mye lokalhistorie å få med seg, og vi hadde til og med med oss Marit som kunne innvie oss i familiehistorien. Mørke og spennende ganger gjorde at vi ( i hvert fall noen av oss…) gjerne skulle blitt igjen og lekt boksen går, eller bare gått rundt og skremt hverandre, men det var tid for å sende halve gruppa ut i båt over til Strømtangen. Asbjørn frakta oss trygt ut, og vi hadde vårt første stille halvtime med bibelteksten som skulle følge oss gjennom helga: Historien om Sakkeus.

Når resten av gruppa kom over, gikk vi alle over øya til fyret. Vi innlosjerte oss i senger, og fikk kaffen på kok. Noen gikk seg en tur rundt på øya, andre slappa av inne ved peisen, og andre lekte boksen går. Mange kom fra lekingen uten skader også, men noen må selvsagt alltid «ta den helt ut». Moro var det!

Vi hadde oss en ny stille halvtime, også var det middagstid. Middag gikk over i dessert, bare avbrutt av hyggelig lokal helt som hadde vært ute og tømt krepseteinene sine og lurte på om vi ville smake. Det ville vi selvsagt! Men siden vi var såpass mette, fikk de ligge til frokost neste dag. Vi nøt i stedet vanlige hytteaktiviteter som strikking, spill, selskapsleker og diverse IQ-øvelser av typen «få dem fra hverandre og sett dem sammen igjen». Noen tar jo slikt raskere enn andre, og slikt kan det bli frustrasjon av, eller…? Men stemningen var ikke dårligere enn at også søndagen opprant med godt humør. Vi møtte igjen Sakkeus og Jesus fra dagen før, og vi gikk oss en felles tur rundt øya, og noen fant selvsagt et fint klatretre.. Tilbake på hytta, var det utvask og grilling og pushing av kaker og snop, men tror nok vi likevel måtte ta med oss litt rester hjem….

Så fraktet Asbjørn og båten hans oss trygt tilbake, og han ønsket oss velkommen igjen, og du skal ikke se bort i fra at vi tar ham på ordet….

 

Takk for turen!