Padletur i Hvalers skjærgård, 1.-3. juni, 2018

Sol. Sommer. Mygg. Kald mat. Lite vind. Fine folk.

Tradisjonene tro skulle en Tråkkgjeng få testet ut padleferdighetene på forsommeren. Denne gangen gikk turen til Hvaler. Denne perlen helt på grensen til Sverige viste seg å være en veldig fin plass for padlere. Vi var totalt 10 personer, men måtte dele oss i to grupper ettersom noen kunne padle med egne kajakker direkte fra Skjærhalden, mens de 4 siste måtte ta til takke med en sightseeing fra ferga, før de måtte gå et lite stykke til Gjølertangen for å finne de kajakkene som vi hadde fått leie.

Det ble en kort tur fredag kveld, men klokka ble likevel mye før vi kom oss i soveposen. Det var fint å ligge i soveposen, og plutselig oppdage at månen var på vei opp over horisonten. Orange og stor. Flere benyttet det fine været til å sove ute på svabergene. Litt risiko for mygg var det jo, ettersom vinden stort sett var fraværende.

Lørdagen startet vi med padling fra vår fine leirplass på Askjærholmen, sør og deretter vestover, rundt Herføl og videre nordover mot Lauer. Det er ikke alltid like lett å finne gode campplasser som ikke er okkupert av andre, når man begynner å leite godt utpå ettermiddagen. Vi fant likevel en fin plass på Børholmen, og ble sittende på en fin plass å nyte bading, god middag, dessert, og til sist – solnedgang.

Ettersom det var fyringsforbud på Hvaler i denne perioden, ble det servert kald mat. Rå grønnsaker, ferdig stekte båtpotetet og rikelige mengder med ytrefilet av okse, ble likevel et herremåltid, som alle var fornøyd med. Det var veldig behagelig å kunne stelle til maten, uten å tenke på at maten blir kald, og at det er noe negativt. Her var alt kaldt, og slik skulle det være – godt alt sammen!

Søndagen ble det tur til Sverige! Vi padlet først rundt Søre Sandøy før vi krysset Sekken/Säcken og gikk i land på idylliske Tjurholmen. Her fikk vi 2 snaue timer med bading på sandstrand og restelunsj, før vi returnerte til Gjølertangen og Skjærhalden.

Alt i alt en helg med masse fint vær, ingen varm kaffe, mye kald mat, litt lite vind, to land og 10 fine padlere.

Håper dere alle hadde en fin tur!

Turlederhilsen fra
Mari og Tarjei