Padletur på Fjorda

Det er fantastisk å være på tur når været er så flott!

Siste helgen i august tok vi turen til Fjorda. Det er et vann som ligger på Hadeland mellom Randsfjorden og Sperillen. Men til forskjell fra disse så består fjorda av en hel mengde øyer og halvøyer, smale stred og spennende padlemuligheter. Det er gode campingmuligheter her også, dog en smule folksomt, men selv på en helg med så flott vær som dette skulle vise seg å bli, gjorde ikke det noe.

Vi ankom Vestland Kanoutleie i åtte-tiden, og var klare for padling litt senere. De som driver kanoutleie har satt opp tre utedoer på ulike plasser og siden dette var en tur med komfort, så var planene å ta peiling på en av dem. Vi hadde kart og kompass, lommelykt og gps, men det gir oss ikke automatisk den beste campingplassen. Vi tok peiling på den nærmeste campen med utedo, og ankom der når det begynte å skumre. Men der var det allerede noen, og siden vi også søker ensomheten i skogen padlet vi videre. Men det skulle vise seg at det var folk nærmest overalt denne sene sommerkvelden, så vi padlet tilbake til første camp og slo opp telt i et tett befolket området. Vel, det var kanskje ikke så tett, men det var iallfall to andre telt ikke altfor langt unna. De hadde bål og det var riktig så hyggelig å bli litt kjent med dem før vi tok kvelden.

Etter frokost dagen etter tok vi ned alle teltene og fortsatte utforskingen av Fjorda, noe man godt kan bruke en uke på. Vi hadde bare en helg og måtte derfor prioritere. Vi padlet først til en annen av campene med utedo, der var det ingen og vi satte derfor opp teltene der, badet og spiste lunch, før vi padlet videre så langt øst man kommer på Fjorda. Her blåste det til og med såpass at det ble noen centimeter bølger, en fin avveksling fra det blikkstille vannet vi ellers padlet på. Vi var tilbake til camp i seks-tiden, spiste taco og koste oss rundt bålet.

Søndag gikk ekspedisjonen vestover. Vi hadde tenkt at de som ville utforske enda lenger vest kunne gjøre det, men alle ville bare bade og steke pannekaker, så da ble det sånn. Men dessverre varte ikke dagen evig, og etterhvert ble det tid for å padle hjemover. Vi padlet innom der vi hadde campet første natten for å hente noe gjenglemt utstyr, og med alt i behold ankom vi kanoutleien i sekstiden. Så var det bare å dra kanoene på land, sette seg i bilene og takke for en helt fantastisk tur med velsignet godt vær.