Påsketur til Hjartdal 16.–21. april 2014

For 4. året på rad inviterte Tråkk Sørlandet til påsketur på Hjartdal fjellstoge i Telemark. Det begynner nesten å bli en tradisjon med påskefeiring der oppe! Også i år ble det noen flotte dager med samlinger om påskas budskap, skiturer og sosialt fellesskap:)

Onsdag 16. april var Hjartdal fjellstoge igjen klargjort til å ta imot Tråkk-folket. Og allerede tidlig på kvelden begynte folk å ankomme hytta, så det var tydelig at mange av de påmeldte var skikkelig klare for tur! Det at vi også i år fikk fulle hus på fjellstoga, var vi i styret i Tråkk Sørlandet veldig glade og takknemlige for:) Alle Tråkk-lagene bortsett fra Trøndelag var representert. Vi var 10 stk. i fra sør, 7 stk. fra Stavanger, 4 stk. fra Bergen og resten fra østlandsområdet.

Skjærtorsdag morgen våknet vi til overskyet vær og litt sludd og regn i lufta. Men dette var vi vel ganske forberedt på etter værmeldingen. Vår erfarne turleder …….. gav oss to valg ved frokosten – enten skitur, eller rett og slett på med fjellskoene og tur på beina. Ettersom optimismen for en bra skitur ikke var så stor i gjengen denne morgenen, valgte flertallet fottur på grusvegen innenfor hytta. Det ble en heller våt og kald opplevelse både med og uten ski på beina, og flere nistepakker ble med i sekken tilbake igjen og fortært inne på hytta. Etter denne noe hutrende opplevelsen utendørs syntes nok de fleste at vi hadde gjort oss vel fortjent til ei deilig kyllinggryte som var dagens middag. Og stemningen ved middagsbordet ble bare enda bedre da skylaget ute sprakk, og vi kunne se ut på fjellene og den fantastiske utsikten det er fra fjellstoga i Hjartdal når sola skinner!

Vi våknet langfredag morgen til sol og knallblå himmel:) Og heldige som vi var så var det ikke ei sky å se foran sola påskeaften og 1. påskedag heller! Så klister til skia og solkrem med høy faktor fikk vi god bruk for! Varmen hadde smeltet vekk snøen i skråningen ovenfor hytta. Men etter at vi hadde båret skiene et stykke opp i lia, lå skiløypene der bare og ventet på oss! Turleder la ganske frie tøyler for hvor langt hver enkelt ville gå = bra! Etter hvert som dagene gikk fikk vi et-par felles pauseplasser langs løypa (kalt «solvegger»). Så kunne folk velge om de ville bli sittende der for å slikke sol, eller ta turen videre f.eks. til Lekkjenuten for å få testet ut formen – og kanskje få et glimt av Gaustatoppen! Uansett lengde på skiturene virket det som alle koste seg i vårsola hver dag! Mye frisk fjelluft gir også god appetitt. Så både lammesteik og en deilig fiskemiddag gikk ned på høykant ved langbordene på kveldene. Menyen var jo nesten som på et høyfjellshotell! ……. fortjener en stor takk for at hun også i år stilte opp som turens kokk!

Påskas budskap fikk vi oppleve på en fin måte alle dagene! Ulike personer hadde ansvaret for ord for dagen ved frokosten og kveldsord. Mye fin allsang ble det også, flott akkompagnert av ….. på sitt el-piano. Alle de som deltok med noe til den åndelige biten var så villige da de ble spurt, og påskas budskap gikk som en råd tråd i det vi fikk høre.

Som alltid når man er i godt lag, så går dagene veldig fort! Og også påska 2014 måtte jo en gang ta slutt. 2. påskedag var det avskjed og pakking før hverdagen innhentet oss igjen. Gud er virkelig god som gav oss disse flotte dagene på fjellet! Takk igjen til alle dere som var med og gjorde turen til det den ble!

P.S. Undertegnede var dessverre ikke noen ivrig fotograf på turen. Så hvis noen har noen har noen bra bilder til referatet så må dere bare sende dem til meg:)

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar