Påsketur til Hjartdal fjellstoge i Telemark 23.-28. Mars 2016

Onsdag 23. mars var Hjartdal fjellstoge igjen klargjort til å ta i mot Tråkk-folket. Det var 6. året på rad at vi arrangerte påsketur dit. Og også i år ble det fullt hus og vel så det, noe vi i styret var veldig glade for :)

Onsdag 23. mars var Hjartdal fjellstoge igjen klargjort til å ta i mot Tråkk-folket. Det var 6. året på rad at vi arrangerte påsketur dit. Og også i år ble det fullt hus og vel så det, noe vi i styret var veldig glade for :)! Til sammen ble vi 38 stk. Vi var 6 stk. fra sør, 8 stk. fra østlandsområdet og hele 24 stk. fra Stavanger- og Bergensområdet. Dette året var det mange nye som aldri hadde vært på fjellstoga før, så det var bra! Og stemningen var god allerede fra første kvelden. Meksikansk tomatsuppe stod på menyen, og deretter var det kaffekos og en runde der alle fikk presentert seg.

Skjærtorsdag våknet vi dessverre ikke til like flott sol som dagen før. Men det var en sprek gjeng, og alle som en drog i vei på skitur! Nytt av året var smørebenk og tilbud om hjelp til å smøre skiene for de som ville det. Et bra tiltak! Litt forskjellig lengde på turen for hver enkelt ble det jo, men greit å få testet ut formen litt første dagen.

De siste deltakerne ankom utover ettermiddagen skjærtorsdag. Siste person hadde gitt beskjed om at det ble over midnatt før han kom. Undertegnede hadde sagt at der var ledig seng i bygget til venstre. Men det jeg hadde glemt var at det første man kommer til er den gamle ”bua” som også er på venstre side. Dette resulterte i at han som kom havnet inn på et av rommene der med hodelykt og masse bagasje. Han som sov der våknet naturligvis og trodde kanskje det var en av bygdas folk som hadde vært på fest og gått seg vill midt på natta. Vi fikk oss en god latter da vi fikk høre om dette ved frokosten dagen etter :)! Heldigvis ble de to gode romkamerater etterhvert! Men undertegnede må lære seg å gi litt bedre forklaring ei anna gang!

Langfredag hadde værmeldingen lovet flott sol, og vi hadde derfor planlagt felles bål og pølser der vi pleier å ha felles pauseplass. Det ble etter hvert skikkelig påskevær og god stemning rundt bålet! Dette ble nok den fineste dagen værmessig, og det var bra å kunne ta fram solkremen! Så fikk vi også i år oppleve den flotte utsikten det er fra fjellstoga når det er sol og knallblå himmel!

Påskeaften var det igjen overskyet, men de fleste var ute i løypa da også. Flere var i løpet av dagene inne til Lekkjenuten som ligger ca. 15 km fra fjellstoga. Langs løypa inn har man fin utsikt til Gaustatoppen i det fjerne. Denne dagen fristet jo ikke været helt til bålbrenning, men hva gjør vel det når man har et alternativ [Symbol]! Vi fyrte opp på peisen og fant fram pølsepinnene. Mange blide fjes var der da det ble servert ”ventepølser” til sultne skiløpere som ventet på middagen. Etter kveldssamlingen denne kvelden fikk de som ville prøvd sine kreative evner. Vi malte på påskeegg som ble fin bordpynt til dagen etter!

Mye frisk fjelluft gir alltid god appetitt. Og også dette året ble det servert skikkelige ”restaurant-middager”. Vi hadde delt opp i middagslag med en ansvarlig person for hver middag. På menyen stod helstekt ørret, lammesteik, svinefilet, og enchiladas. Hver dag hadde vi også en deilig dessert! Og seinere på kvelden var det kaffe og mange gode kaker.

Litt spill rundt bordene hører også med på påsketur, og det ble seine kvelder før alle var i seng.

Og vi fikk ikke bare legemlig, men også åndelig føde. Ulike personer hadde ansvaret for ord for dagen ved frokosten og en liten andakt på kveldssamlingen. Mye fin allsang ble det også takket være flott akkompagnement på keyboard og gitar! Påskas budskap gikk som en rød tråd i det vi fikk høre. Det var spesielt flott 1. påskedag å kunne stemme i ”Påskemorgen slukker sorgen” rundt frokostbordet. Så drog flesteparten ned til Hjartdal kirke på gudstjeneste. Det ble en fin opplevelse! Bygdefolket var så glade over at så mye kjekk ”ungdom” fylte opp kirka deres! Og stunda med nattverd rundt alterringen tok nok litt lengre tid enn presten hadde planlagt denne dagen!

Som alltid når man har det fint sammen, så går dagene fort! 2. påskedag var det pakking og vasking før hverdagen igjen innhentet oss. Og vi reiste hver til vårt noen opplevelser rikere!

Takk til alle som var med og gjorde turen til det den ble! Takket være mange villige folk til ulike oppgaver ble det også i år en flott påsketur!