Pinsetur fra Preikestolshytta til Lysebotn , 25. – 28. mai 2012

Pinseturen skulle egentlig gått fra Viglesdalen til Lysebotn, men pga. mye snø og lite snøsmelting var ikke det mulig. Turen ble derfor heller: Preikestolshytta- Bakken gard – Sognedalen Fjellgard – Lysebotn.

Fredag 25. mai var det LANG kø på ferjekaia til Tau, og de fleste måtte vente over et par ferjer. Vi kom derfor senere i gang enn vi hadde håpet! Vi var alt i alt 11 stk som var med på turen! Vi parkerte bilene ved Botne, og gikk en ca. 3,5 time inn til Preikestolshytta. Klokka var blitt over 23 når vi var framme. Preikestolshytta var full, så der måtte vi overnatte i lavo. En bil kom senere av gårde fra Stavanger og kjørte bare direkte til Preikestolshytta. Vi som gikk fra Botne kom derfor fram til ferdig oppslått lavo på grusen på øvre parkeringsplass. Ikke det mykeste underlaget å sove på, men det var i hvert fall relativt rett! 😀 Slapp heldigvis å bære med oss lavoen videre, da vi fikk leid Bakken gard av Forsand kommune på et par dagers varsel! Menyen fredag var egentlig blomkålsuppe, men siden vi kom så sent fram så tok vi heller brødmat og sparte suppa til lunsh på lørdag!

Lørdag 26. mai gikk vi fra Preikestolshytta til Bakken gard. Turen har en høydeforskjell på 500 m, og vi brukte vel en ca. 8 timer på turen. Matpausen den dagen hadde vi ved Skogavatnet, der vi bada, spiste lunsj (blomkålsuppe med bacon+ brød) og slappet av i sola! Etter en god pause, gikk vi videre til Bakken gard. Menyen lørdag var det jegergryte med biffstrimler, sopp ris og salat. Til dessert var det fruktsalat med vaniljesaus.

Søndag 27. mai gikk turen fra Bakken Gard – Sognesand – Songedalen Fjellgard, en tur på ca. 15 km. Det er en relativt lett etappe, så vi hadde god tid når vi kom fram til Sognedalen Fjellgard. Flere benytta da anledningen til et bad i bekken, noe som var en frisk opplevelse! 😀 Menyen var pølsegryte med pølser fra Malmin & Orre (Jærens minste pølsemakeri), purre paprika, løk og potetmos. Til dessert var det sjokolade mousse med vaniljesaus.

 Mandag 28. mai gikk vi fra Sognedalen Fjellgard til Lysebotn. ca. 25 km, hvor vi måtte nå ferje fra Lysebotn 17.45. Over halvparten av sisteetappen går på asfaltert anleggvei, så det ble en drøy etappe. Alle rakk ferja i Lysebotn med god margin!

Tusen takk for en fin tur! 🙂

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar