Rallarvegen, 1.-2. september 2012

Rallarvegen stod for tur, værmeldingene var dårlige og vi skulle bruke NSB som tilbringer. Alt lå til rette for en skikkelig sykkeltur i ruskevær.

Tråkk Oslos fremste syklister valgte 6:31-toget mot Bergen den første lørdagen i september. På Haugastøl møtte de Tråkk Sørlandets mest sporty representant og en like flott gjeng fra Tråkk Bergen. De sistnevnte stolte nok ikke på eget utstyr, og leide sykler og vesker i det herlige solskinnet på Haugastøl. Ellers var pakkingen noe ymse blant de med eget utstyr. Noen klarte seg med nesten ingen ting, andre baserte seg på en litt for tung ryggsekk, mens de antatt proffeste satset på sykkelvogn. Proffene visste heldigvis ikke at sykkelvognene velter av og til på Rallervegen, men uvitenheten kom godt med: I sykkelveskene lå nemlig lavoene mange av oss (ihvertfall vi som ikke kom fra Bergen) kom til å sove i, samt noen gode godsaker vi kommer tilbake til et stykke lenger ned i dette referatet.

Etter is og kaffe rullet vi i gang, og endel høydemetre senere lunsjstoppet vi ved hyggelige Storurdi. Her var det «sommarope», med et veldig vaffelfokus. Neste stopp var 1222-Finse, og også her var mulig å kjøpe is. I tillegg solgte Finse-Handelbua ubrukelige Rallarvegen-sykkelflasker. Bloddoping var nok en fordel videre til løypas høyste punkt (Fagernvatn – 1343 moh.), men alle kom seg uansett opp. Ikke så langt etter fant vi en nydelig teltplen med bålplass og en stor bekk rett ved, og slo leir i god tid før mørten tok oss.

De respektive kokkelagene kreerte de lekreste middagsretter, etterfulgt av fellesdessert bestående av bjørnebær og jordbær dyppet i vaniljesaus. Først seint på kvelden kom det tidligere varslede regnet, som trommet liflig på taket hele natta.

Neste dag startet med en deilig fellesfrokost-i-lavo med bacon og egg, samt bursdagskake med pyrolys(!) for å etterfeire to nokså ungdommelige deltakere som det viste seg hadde hatt bursdag på samme dag i mange år.

Kanskje litt småstøle satte vi oss på sykkelen, og passerte Hallingskeid på veien til dagens lunsj ved Vatnahalsen hotell (like ved Myrdal), hvor det også var mulig å få i seg litt is. Her hadde vi heldigvis med noe å dekke til notisen på bordet som sier at det ikke er lov å nyte medbrakt akkurat der.

Herfra fulgte turens morsomste(?) parti, bratt ned 21 hårnålssvinger. Deretter flatet det ut, og vi rakk å bli godt kjent med en stor flokk gromme geiter før vi nådde asfaltpartiet ned til Flåm.

På Flåmsbanen tilbake fikk vi se høydepunktene i baklengs film, og fra Myrdal dro Bergensgjengen vestover og resten østover. Takk for en fin tur!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar