Rennesøyhornet 26.august 2012

Rennesøyhornet er høyeste topp i ett ellers ganske flatt kystlandskap. Det fikk vi merke. På slike plasser blåser det. Mye.

En fin dag i august la 15 stykk tråkkfolk i vei fra Tjensvoll retning Rennesøyhornet. To undersjøiske kryssinger samt smal vei fra Vikevåg, og vi kom til kaien på Dale der vi satte bilene. Været var fint og vi hadde kanskje ikke trodd at de som kutta ut fjellskoa ville angre på det i dag. Men slikt skal man ikke gjøre. Vi sier ikke mer om den søla anna enn at den ikke var kontinuerlig eller voldsom, men søle er søle og der er ikke alltid vei utenom.
 
Etter en relativt bratt tur opp fra Dale kom vi opp til Dalestemmen. Her er en lang demning, bygd som en mur, og vi ser rester etter tidligere kvernhus og anna aktivitet. Ved Dalestemmen er de fleste høydemetrene unnagjort, og herfra var det småkupert videre sørøstover. Det meste av løypa ligger i åpent landskap, med litt granskog en kort periode. Vinden som vi seinere fikk kjenne godt på selve hornet tar ikke så veldig på dette strekket, og utsikten er god stort sett hele veien. Vi fant en skråning med livd og sol der vi tok matpausen, før vi gikk opp på selve toppen. Foruten vind fikk vi på toppen strålende utsikt over hele Ryfylke og Nord-Jæren. Er du ukjent i området gir en tur opp her en god innføring i øyer og fjorder. Se bildene og bli med på tur neste gang!

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar