STAVANGER

BLI MED PÅ TUR | påmelding e-postliste

Velg lokallag du ønsker å motta nyhetsbrev fra:

TURRAPPORTER

Aktivitet i Tråkk Rogaland høsten 2022

Høsten 2022 var det ganske mye aktivitet i Tråkk Rogaland. Vi i Tråkkstyret valgte oss torsdag som en dag som fungerte for oss til aktiviteter, og valgte en torsdag i måneden til hverdagstur og en torsdag i måneden til bålkveld. Turen med flest deltagere gikk til Bjørndalsnuten i Sandnes i oktober, da var det over […]

Høsten 2022 var det ganske mye aktivitet i Tråkk Rogaland. Vi i Tråkkstyret valgte oss torsdag som en dag som fungerte for oss til aktiviteter, og valgte en torsdag i måneden til hverdagstur og en torsdag i måneden til bålkveld.

Turen med flest deltagere gikk til Bjørndalsnuten i Sandnes i oktober, da var det over 20 stykker som troppet opp. Det var nydelig sol og godt turvær med andakt på toppen før vi gikk ned igjen. Ellers har vi hatt bålkvelder med stor suksess, men hvor den ene gikk uten bål fordi vinden skapte utfordringer og vi måtte ta hensyn til brannsikkerheten. Godt oppmøte har det vært alle kveldene likevel, og vi har derfor bestemt at vi fortsetter med samme type oppsett våren 2023 også.

Denne våren har vi booket Utsikten leirsted i Seljestad 3.-5. mars. Vi gleder oss masse til å dra på skikkelig «leir» som voksne, og håper at mange vil bli med. Ellers planlegges det flere turer som kanskje varer litt lenger enn hverdagsturene vi har hatt til nå.

Denne hjemmesiden har sine tekniske utfordringer, og derfor benyttes Facebookgruppen vår til det meste av arrangement. Derfor er det lurt å bli medlem av gruppa. Vi svarer også raskere på spørsmål via denne.

Vel møtt til nye aktiviteter med Tråkk Rogaland!

Tråkk bålkveld August

Fantastisk kjekt at godt 40 personer kom på bålkveld i går 🙂 Takk for akkurat DU kom. Vi håper dere hadde en kjekk kveld og har lyst å bli med en annen gang også. Følg med på Facebook eller trakk.no for å få oppdateringer om nye turer. Først ut er hverdagstur 8.9 kl 17.

Storweekend i Hemsedal 2018

Tradisjonen tro fikk vi en flott skihelg i Hemsedal i februar. Med godt føre og gode folk ble det mange flotte minner i løpet av ei kort helg! Fredag ettermiddag og kveld ankom vi Hemsedal og KRIK-senteret fra Oslo, Bergen og andre deler av landet. Etter en varm kveldsmat fikk vi et ord for dagen, […]

Tradisjonen tro fikk vi en flott skihelg i Hemsedal i februar. Med godt føre og gode folk ble det mange flotte minner i løpet av ei kort helg!

Fredag ettermiddag og kveld ankom vi Hemsedal og KRIK-senteret fra Oslo, Bergen og andre deler av landet. Etter en varm kveldsmat fikk vi et ord for dagen, og kvelden gikk med til å planlegge morgendagens turer og hilse på gamle og nye turvenner. For noen var det første gang i Hemsedal med Tråkk, mens andre hadde deltatt mange ganger tidligere.

Lørdag fikk vi fin temperatur, oppholdsvær med glimt av sol og fine forhold i Hemsedals oppkjørte langrennsløyper. En gruppe dro avgårde for å teste toppturforholdene øst for KRIK-senteret, mens en større gruppe dro til Gravset for å bruke varmestuen der som utgangspunkt for turet i ulikt lengde og tempo i preparerte langrennsløyper. Enkelte dro også til Hemsedal alpinanlegg for å bruke dagen der. Etter en lang dag ute var toppturgruppa svært fornøyd med årets føre og snøforhold, som ga mulighet til mye fin nedfart. I langrennsløypene var det også fine forhold i år. Etter tur var det langrenn på TV for de som ennå ikke hadde fått nok, og utendørs boblebad eller samling i smørebua for de som ville fortsette ute. Etter en god middag samlet vi oss til ord for dagen og vitnesbyrd i loftstua, før kvelden fortsatte med dans, quiz og kjekt sosialt samvær ut i de små timer.

Søndag dro vi ut igjen for å teste nye langrennsløyper rundt Gravset, og toppturgjengen tok sikte på ny tur. Vi fikk en fin vindstille dag ute med noe sol og flotte snøforhold. På ettermiddagen pakket vi sammen og reiste hjemover hver til vårt.

Vi er takknemlige for ei helg med nydelige skiforhold og fellesskap i Tråkk! Planlegging av neste års Hemsedalshelg er faktisk allerede igang.

Ti-prosenten 2015

I følge statuttene våre skal vi hvert år gi 10% av vår kassabeholdning til et godt formål. For 2015 har vi valgt å gi noe mer enn 10%, og vi fordeler dette til tre forskjellige gode formål. Alle tre driver både nødhjelp og evangelisering, på forskjellige måter.

Tråkk Stavanger har gitt 10 000,- til Stefanusalliansen, som driver hjelpearbeid blant forfulgte kristne, 5000 kr, Misjonsalliansen, som driver diakonale utviklingsprosjekter i flere verdensdeler, og 5000kr til en organisasjon som heter Little Friends og som driver en kristen førskole for sigøynerbarn i Makedonia. Pengene vi gir stammer fra overskuddet i driften vår, så alle som har vært med på turer i 2015 har vært med å bidra til dette.

Vi oppfordrer alle til å gjøre det samme som Tråkk Stavanger, støtt gode formål som trenger pengene våre mer enn oss!

Løssnøkjøring i Røldal 12-14.feb 2016

Vi kom fra øst og vest, sør og ikke så veldig nord, for å feire snølykke i Røldal. Tradisjon tro møttes vi på Fjellstøl, men det ble ikke taco..

 

Røldal møtte oss med tolv minusgrader, og en frosset nøkkelboks. Heldigvis for turlederne var en sporty kar tidlig ute til hytta, og han fikk ordna både lås og fyr i ovnen. Da vi andre kom, på skuter, ski eller til fots, var hytta varm, og humøret på topp!

Etter fordeling av rom, en god middag og hilsing på kjente og ukjente, kom natten fort. Turledere gjorde et forsøk på å forklare hvordan man deler en varmtvannsbereder på 26 turglede mennesker. Ja, vi var nemlig tjueseks glade tråkkere på tur! Og forklaringen var en suksess; alle som ville fikk varmt vann i dusjen lørdag kveld. Tror vi..

Lørdag morgen vokna vi til sol og blå himmel! Eller det vil si, sola hadde kanskje ikke stått opp over skitrekket, men vi visste den ville komme! Ellers syns noen det var vel tidlig å spise frokost klokka 8.30 en lørdag, men turlederne, i hvert fall en av oss, syns det var viktig å få alle mann i trekket før det åpna!
Noen skyer kom ut over dagen, men føret var strålende. Litt lite nysnø – det er kanskje prisen for det fine været!

Da skitrekket stengte, var det blitt ganske kaldt på nesen. Da var det godt å komme inn i den varme hytta. Kvelden gikk fort: dusjkø, dusj, middag, delekveld (med gitar), spilling, kake og gode samtaler.
Vi snakka om fri-modig-het. Eventuelt fri-modighet. Det ble forskjellige tolkninger. Men vi kom vel fram til at vi vil være frimodige…

Intet hvilehjem for denne gjengen; søndag morgen var det igjen opp klokka 8.30! Noen sto i hvertfall opp da, om det ble et lite bordvers-kor. Likevel fikk alle tid til å vaske og pakke det som måtte pakkes, før vi rant ned i trekket. Ikke helt før trekket åpnet denne gangen, men ikke så galt likevel. Det ble sol og blå himmel hele dagen! De som hadde vært i Røldal før hadde ikke opplevd dette før.. Det hadde for så vidt ikke vi som ikke hadde vært der før heller..

Godt føre (tross lite løssnø), hyggelige gjensyn, kjekke nye bekjentskaper og fantastisk vær!

 

Tusen takk for ei strålende helg!

Høstweekend til Ersdalstun, 2-4. oktober 2015

Fredag ettermiddag kunne ikke komme tidsnok denne uka, da 49 stk frisk, norsk ungdom skulle til Sira, på Tråkk Stavanger sin høstweekend.

Riktig nok ankom to av disse ungdommene på lørdagen i stedet, og riktignok var ikke alle helt friske.. Men at det skulle bli ei fin helg, det var helt sikkert!

Vertskapet var godt i gang med opplæring av leirstedets fasiliteter, da de første gjestene kom. De ble fort satt i arbeid, og middagen ble servert en gang etter mørkets frembrudd. Alle fant også veien til Ersdalstun. Til slutt. Noen mer bekymret for den stadig smalere grusveien, enn andre..

Lørdag morgen starta for noen med et bad. For oss andre, starta dagen med en rolig frokost, med utsikt over Ersdal og Ersdalsvannet, i sol og morgendis. Kun våte fotspor på asfalten avslørte at noen hadde utnytta morgen mer enn gjennomsnittet.. Hvem var det, egentlig?

Gruppa ble så delt i turlag, etter smak og behag. Noen gikk til Grønhaug, andre utforsket Bringedalen og en tredje gruppe reiste på dresintur på Flekkefjordbanen.

Alle kom hele hjem, og følte vi hadde hatt en smak av sommer. Skjønt, ikke vet vi hva sommer er dette året, så det kan hende at været denne dagen er oppskrytt? Vi fikk i hvert fall testa badeshorts og lue..

Imidlertid, på søndagen var det sommer. Det er vi helt sikre på. Det var sol fra morgen til kveld! Noen ble derfor igjen på leirstedet, for slakking og kanopadling. Vi andre gikk fellestur til Gråhei. Mulig det ikke var en lang tur, men utsikten fra toppen var like flott for det!

På og etter de fine turene, fikk vi prata og blitt kjent, både om alvor og tøys. Spesielt kjekt var det at det var med Tråkkere fra både Bergen, Stavanger og Sørlandet. Ja til grenseoverskridende turer!

Så til konklusjonen: Vi spiste godt, vi lekte godt og vi ble oppmuntret av flotte ord for dagene. Bra folk. Fult hus. Og stormende jubel.

Takk for turen. Velkommen på neste weekend, vi gleder oss!

Midtuketur: Stokkavannet 18.11.2015

At det var en høstkveld, det var vi alle enige om.

IMG_1963

Men vi var utstyrt med paraply, caps, luer, votter og regnklær, og kunne tatt imot det meste som skulle falle ned fra oven.

Heldigvis var det bare regn, og det ble faktisk ikke så mye av det heller.

Vi var fem stykk på tur. Og det var vi alle glade for.

Kjekt å gå kveldsturen sammen!

Strandtur på Randaberg 8.11.2015

Tolv blide tråkkere møttes ved Viste strandhotell "etter kirketid", søndag klokka tretten. Sola ble ikke med.

Tolv blide tråkkere møttes ved Viste strandhotell «etter kirketid», søndag klokka tretten. Sola ble ikke med.

Vi gikk vestover fra hotellet, i kulturlandskapet med utsikt mot havet. Vi gikk på turveier, kulturbeite, svaberg og sandstrand. Vi gikk forbi idylliske båthavner, festningsverk fra krigen og fyrlykter. Praten gikk om løst og fast, og noen av oss fikk lest seg opp på Randabergs historie underveis.

Rundt halvveis fant vi et rastested i ly for vinden. Der fikk vi, i mangel av annen sol, servert medbrakte solskinnsboller. Vi var framme ved Tungenes fyr før det ble mørkt. Flesteparten fikk også en liten runde på neset, mens tre sjåfører kjørte for å hente flere biler.

Vi var tilbake til utgangspunktet, cirka halv seks, enige om at det var en fin tur og en godt brukt søndag!

Takk for turen, folkens, snakkes snart!

Midtuketur, Mosvannet og Vålandspipa 28.10.2015

  En liten bukett turglade folk møttes for høstens første midtuketur denne onsdagen. Turen startet fra Mosvannet, og vi gikk til Vålandspipa. Fra tårnet nøyt vi utsikten over Stavanger i måneskinnet. Fantastisk! Takk for laget!      

En liten bukett turglade folk møttes for høstens første midtuketur denne onsdagen. Turen startet fra Mosvannet, og vi gikk til Vålandspipa. Fra tårnet nøyt vi utsikten over Stavanger i måneskinnet. Fantastisk! Takk for laget!