Skitur til Lakkenstova 8.-9. April 2016

Årets skitur på fjellet! Ettersom vi ble en liten gruppe som skulle av gårde på tur, klarte vi å organisere oss slik at vi dro fra Krossen allerede kl 16. Da i ankom Ljosland sto sola fremdeles ganske høyt på himmelen, og vi kunne dra innover langs Kvernevatnet i glitrende kveldssol.

Føret var blitt hardt etter hvert som minusgradene hadde tatt over for sola som hadde stått på hele dagen, så det var ikke mye feste å få på skia. I tillegg var det uvant med litt større sekk enn man vanligvis bruker på tur! Men det var en fryd å bare nyte det flotte landskapet og være takknemlig for at en fikk lov til å plutselig være på fjelltur en fredags ettermiddag etter en lang uke.

Da vi trappet opp på Lakkenstova inspiserte vi både sikringsbua og selve hytta, men ingen andre folk var å se. Var vi de eneste som ville på tur denne fredags ettermiddagen? Vi fant oss godt til rette i venstre del av hovedhytta, og gjorde oss kjent med det som var. …… fant frem isboret og bøtter og løp ned på isen for å hente vann, før en sulten gjeng satt i gang med kokkeleringer av gryterett som smakte like godt som mat pleier å gjøre på tur. Før det var tid for lakenposen, måtte vi ut å se på den fantastiske stjernehimmelen der de ulike stjernekonstellasjonene også ble diskutert.

Neste morgen hadde vi fremdeles ikke fått naboer på besøk, og vi nøt en lang frokost med pannekaker og Stians blåbærsyltetøy. Bare avbrutt av noen morgenfugler på skøyteski som måtte innom for å bruke doen hos oss. Himmelen ute var knallblå og det kriblet etter å komme seg ut på ski! Vi pakket sammen, fikk rydda og vaska etter oss og endelig kunne vi gli innover i terrenget. Det var vindstille og føret var perfekt! Litt mykt på toppen der sola hadde tatt og akkurat nok til å få feste når vi gikk utenfor løypene, og hardt under. Målet for dagen var å komme oss opp på Skåri – Norges sørligste 1000-metertopp og Åseral sitt høyeste fjell. Etter hvert tok vi av fra løypa og fulgte terrenget og høydene innover mot toppen. Dette førte til dype samtaler og livsfilosofier om både oppturer og nedturer 😉

På toppen nøyt vi usikten og en lang god lunsj, før vi begynte på en lang og spennende utforkjøring. Vi hadde fremdeles større og tyngre sekker enn normalt, som det kunne være vanskelig å bedømme om tyngdekraften ville spille deg et puss! Men alle kom seg fint ned med stilen i behold!

Tusen takk for en strålende tur alle sammen.