Skiweekend til Mesnali 2.-4. desember 2011

Vi var en god gjeng som reiste fra fjord og fjære, og opp til fjell og Gudbrands dype dal denne første helgen i desember. Det var lite som minnet om White Christmas, der vi kjørte oppover med og uten ski. Men stemningen var god, og enda bedre ble den etter hvert som vi ramlet inn i Etiopia, vårt hjem for de neste to døgn. Vi spiste godt og ladet opp til en lørdag ute i frisk fjelluft. Livet var fint.

Og hvilket syn som møtte oss, da vi stod opp lørdag morgen! Winter Wonderland, kunne vel sjeldent vært mer beskrivende. Skientusiastene som hadde latt ski være ski denne helgen, fikk klump i magen, mens resten av gjengen smilte bredt og sang hjertelig la det snø, la det snø, la det snø, der de preppet skiene for den første turen denne sesongen.

Men ut på tur dro vi alle, og fjellstøvlene våre fant veien gjennom snødrevet og latteren satt løst der vi gikk på lang, lang rekke over sjø og land. Noen dristet seg til og med til å prøve skiene i upreppede løyper, mens en god gjeng tok skiene på først når mørket senket seg og det lyste i stille grender. Naterudstilen viste seg fra en travel, men fin side, og alle var enige om at det var nærmest himmel på jord og at dette måtte være en o helga natt.

Søndag morgen møtte oss med deilig er den himmel blå, og vi sang tenn lys, to lys skal skinne og ble minnet om at jord og himmel skal møtes. Det var godt. Igjen ble ski og fjellstøvler tatt frem og deilig var jorden der vi ruslet/skled inn i det julekortet som lå foran oss.

Men tiden kom for hjemreise. Bilene ble pakket, og kursen ble satt i retning hjem. Det var både langreiste og kortreiste tråkkere på denne turen og turlederne vil takke dere for en flott tur og ønske dere alle med jublende røst titusene ganger velkommen tilbake på tur.

Joy to the world og glade jul fra Fredrik og Birgitte

0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar