Snøhetta, 22.-25. mars 2012

Vi kjørte to biler fra Fjellhaug bibelskole med retning Dovrefjell torsdag kveld 22. mars. Med hver sin fantastiske ferske og store jubileumsbolle fra Baker Hansen (Eli Kathrines "Frøhornet Bakevarer AS på Adamstuen) gikk det unna oppover Gudbrandsdalen.

Nattens første overnatting ble togstasjonen nær Kongsvoll Fjellstue. Ja, vi registrerte i løpet av natten at nattoget passerte;)

Dagen derpå ble en god frokost inntatt på perrongen. Vi salet deretter på pulk og sekk ved Kongsvoll Fjellstue. Etter et par timers gange deiset vi ned i myk lyng i strålende sol. Nå kom den gode nisten/snacksen til sin rett og dagens ord ble delt. At livet var herlig var vi alle enige om og gode lange sukk kom fra lyngen.

Stropelsjødalen («Schrofelsjodalen») ble så tilbakelagt og vår andre overnattingsplass ble på solsiden nær ved Styggedalen. Teltet ble satt opp i en fei. Lemur ble bygd med velformet tårn. «Rundbord» med sitteplasser ble dannet. To ivrige karer som ville gjøre issmeltingen lettere, prøvde å grave seg ned til bekken. De nådde den, men de hadde glemt isboren hjemme….

Så var det duket for middag med Tarjes meny bestående av nydelig Coscos med godt kjøtt i en deilig krydret saus. Dessert: varme bjørnebær med vaniljesaus. Himmelsk måltid med andre ord! Kvelden ble tilbrakt med koselig teltlykt på «rundbordet» og en ivrig og engasjert gjeng fikk i oppgave å løse gåter som ble servert. Flere av oss, utstyrt med fotposer og skaller, jogget rundt teltleiren for å holde varmen. Oppvarmet vann på flasker ble en suksess denne natten for kalde kropper i soveposen.

Vi våknet til sol bak sky og noe vind i luften. En turglad gjeng med friskt mot langet ut mot Snøhetta denne lørdagen. Vi måte kjempe mer med vinden enn ventet. Vi søkte ly bak en stor stein og satte oss godt til rette i en liten skavl der. Varm drikke og niste gjorde susen, men det ble en kald opplevelse med ulende stiv kuling mot kinn. Noen var fast bestemt på hvilken retning turen skulle ta herifra med pekefingeren mot teltleiren; Etter en runde rundt steinen var vi alle omsider klare for toppen likevel!  Flere andre turfølger snudde, men vi ville ikke gi opp drømmen vår om å komme på toppen av Snøhetta. Vi bestemt oss for å ta toppsteget uten ski, men med staver og sekk;) Vinden tok tak i oss og vi hoppet to steg til siden med jevne mellomrom. Vi var en sprek gjeng som holdt fast på målet og jammen kunne vi strekke armene opp på toppen av Snøhetta! Nå hadde vinden stilnet og utsikten rundt oss var upåklagelig og eventyrlig vakker! Yes, en kjempe- fornøyd gjeng smilte til kamera.

Så tok vi beina, rumpa og omsider skiene fatt ned til teltleiren. Heller ikke denne gangen møtte vi moskusen.

Teltleiren hadde fått kjørt seg litt i vinden og den trengte litt ansiktsløfting. Vi dekket «langbord» i teltet og nok en gang ble det kokkelert frem et herlig måltid. Dagens meny var Annlaugs finnbiffgryte med reinsdyrkjøtt, rosenkål, potetmos og tyttebær. Dessert: Snickerskake. Det ble stille i telte og vi storkoste oss med maten. Utpå kvelden stilnet det i teltene med eller uten varmeflaske i soveposen. Vinden, derimot, hadde absolutt ikke tatt natten. Spreke karer sto opp kl 01 og kl 05 i tur og orden og gravde fram telt og reddet telt og teltstenger.

På morgenen våknet vi til et overraskende nytt landskap utenfor. Snøfokken hadde lagt et fint hvitt dekke over teltleiren og vi skimte mer og mer blå himmel og sol. I dag ble det skikkelig søndagsfrokost med bacon og speilegg! Nam! nam! Mette og fornøyde tråkkere vendte snuten tilbake til Kongsvoll under en knallblå himmel.

Vi fikk ikke sett moskusen, men tydelige ferske tråkk over skisporet viste at dyret hadde vært på ferde her. Vel i havn på Kongsvoll fjellstue kjørte vi utstyrt med walki talki i hver bil. Praten mellom bilene gikk lystig for seg med blant annet quiz. Alle var enig om at dette hadde vært en flott og minnerik tur! 

Takk for turen folkens!!!

Hilsen fornøyde turledere.
0 svar

Legg igjen en kommentar

Lyst til å delta i diskusjonen?
Føl deg fri til å bidra!

Legg igjen en kommentar