På tur i Sogndal

Sogndal er et fint utgangspunkt for å nå mange flotte topper. Med nærhet til fjorden og Jostedalsbreen er det også gode muligheter for andre aktiviteter. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvilke turer og aktiviteter vi legger opp til på et senere tidspunkt.

Følg Tråkk sommertur på facebook (https://www.facebook.com/Trakksommertur) og instagram, så får du alltid med deg siste nytt når det kommer.

Hva betyr stjernene?

Turene vi arrangerer på sommerturen er gradert med antall stjerner. De letteste turene er gradert med en stjerne, og turene med fem stjerner er de mest krevende. Vurderingene er gjort ut fra hvor lang turen er og hvor mye stigning det er på turen, samt om det er krevende eller luftige partier underveis. Du må alltid lese turbeskrivelsen for å få et inntrykk av om den enkelte turen passer for deg. Der står det også lengde og antall høydemeter som også gir viktig informasjon om hvor krevende turen er. På alle turene anbefaler vi å bruke fjellstøvler og dere må ha med mat, drikke, klær og utstyr til å dra på fjelltur også på de korte turene.

Her er en liten oversikt over hva vi mener kreves på turene ut fra hvor mange stjerner turene har.
1-stjerne2-stjerner3-stjerner4-stjerner5-stjerner
Du må kunne gå på tur i 2-3 timer på sti.Du må kunne gå på tur i 3-4 timer på sti i ulendt terreng.Du må klare å gå på tur i 4-5 timer. Det kan være partier med en del stigning. Se turbeskrivelse om det er noen partier som er litt bratte eller luftige.Du må klare å gå på tur i 5-7 timer. Noen av partiene kan være bratte og luftige, se turbeskrivelse.Du må klare å gå på tur i 6-8 timer. Mange av turene har partier som er bratte og luftige. Enkelte partier krever klyving. Hvis det er behov for sikringsutstyr, står dette tydelig i turbeskrivelsen.